Ultimă oră de la meteorologi! Anunțul îngrijorător pentru această iarnă. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Redacția IMPACT 13.11.2019, 16:07
Ultimă oră de la meteorologi! Anunțul îngrijorător pentru această iarnă. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Iarna se apropie cu pași repezi. Prin urmare, temperaturile se vor modifica radical pe măsură ce anotimpul răcoros își va intra în drepturi. Când vine iarna și ce spun meteorologii?

Meteorologii de la platforma accuweather.com vin cu vești în acest sens. Specialiștii ne transmit că iarna va veni mai devreme decât ne-am fi așteptat și asta pentru că primele temperaturi sub zero grade Celsius, din timpul nopții, se vor înregistra chiar la finalul acestei luni.

Sfârșitul ultimei luni de toamnă vine așadar la pachet și cu primele temperaturi de iarnă pe care românii le vor simți din plin.

În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile se vor diminua sub temperatura de îngheţ, potrivit gândul.info.

Când va fi România lovită de valul rece?

Potrivit prognozelor realizate în avans, specialiștii transmis că perioada ianuarie-februarie se dovedește a fi a șaptea cea mai rece din ultimii 30 de ani. Totodată, temperaturile din următoarele luni din iarnă vor fi mult mai reci comparativ cele din aceeași perioadă a sezonului trecut.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vin deja cu primele avertizări pentru următoarele zile. Șapte județe din țară se vor afla sub incidența unui Cod Portocaliu de vânt puternic.

Cum va fi vremea în următoarele zile? Foto: caon.ro
Cum va fi vremea în următoarele zile? Foto: caon.ro

Avertizarea vizează zonele de munte din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin şi este în vigoare până la ora 8:00. Alte două avertizări sunt valabile pentru zonele de munte din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, până la ora 12:00.

ANM transmite că în aceste județe, la cote de peste 1.800 de metri se va semnala vânt puternic, cu viteze ce vor atinge la rafală 120-140 km/h. Codul Portocaliu intră în vigoare astăzi, de la ora 16:00 și se va încheia la ora 18:00, în județele amintite.

O altă avertizare venită din parte meteorologilor ANM include și existența unui Cod Galben, care vor semnala intensificări severe ale vântului, ce vor atinge la rafală de 55-65 km/h. Localitățile vizate sunt Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Racoviţa, Turnu Roşu, Sadu, Boiţa din judeţul Sibiu. Codul Galben întră în vigoare de marți, începând cu ora 16:00 și expiră joi, la ora 10:00.

Urmăriți Impact.ro și pe