Produsul iubit de români care a fost retras de urgență din magazinele Carrefour România. S-a dat alertă alimentară

Ana-Maria Tudor 27.08.2023, 10:59
Produsul iubit de români care a fost retras de urgență din magazinele Carrefour România. S-a dat alertă alimentară

După ce a fost depistată prezența bacteriei Listeria monocytogenes, două loturi ale unui produs alimentar au fost retrase de la comercializare în magazinele Carrefour și au fost solicitate să fie returnate de către clienți în magazine.

Ce produs a fost retras de urgență din magazin

Două loturi de file de somon norvegian afumat au fost retrase de pe rafturile magazinelor Carrefour și se solicită clienților să le returneze din cauza detectării bacteriei Listeria monocytogenes în aceste produse mult iubite de anumite persoane.

Oamenii care au achiziționat acest aliment sunt sfătuiți să se abțină de la consum și să le restituie magazinului. De asemenea, persoanele care au consumat deja produsul respectiv și prezintă simptome precum febră, cu sau fără dureri de cap, sunt îndrumate să consulte un medic, deoarece aceste manifestări ar putea semnala prezența listeriozei, o afecțiune potențial gravă, cu un interval de incubație ce poate ajunge până la opt săptămâni.

Citește și: Care sunt cele mai sigure fructe și legume din magazine. Conțin cele mai puține pesticide, topul produselor contaminate

Contravaloarea produsului este returnată fără bon fiscal

Conform declarațiilor Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), compania Ocean Fish S.R.L. a demarat procedura de retragere a produsului denumit „File somon norvegian afumat 200 g” din circuitul comercial. Această decizie a fost luată în urma constatării bacteriei Listeria monocytogenes în produs, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Prin urmare, Carrefour România S.A. ia măsura de retragere a produsului menționat de pe piață și solicită consumatorilor să îl returneze. Acest produs este comercializat sub marca Carrefour Extra și poartă numerele de lot/dată limită de consum: 08092023 / 08.09.2023 și 17092023 / 17.09.2023. De asemenea, nu este obligatoriu să prezentați bonul fiscal în momentul în care predați produsul supermarket-ului.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioză, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, a precizat sursa citată.

Vezi și: Produsul retras de urgență de la Lidl. S-a dat alertă alimentară în Germania, alimentul este și în România

În plus, listerioza poate evolua în complicații severe, cum ar fi septicemia sau meningită. De asemenea, poate avea consecințe grave, inclusiv decesul, mai ales în rândul persoanelor cu sistem imunitar slăbit, vârstnicilor, femeilor însărcinate și a nou-născuților.

Urmăriți Impact.ro și pe