Fructele și legumele sunt extrem de sănătoase și necesare în alimentația noastră. Din păcate, însă, acestea pot reprezenta și un pericol pentru noi. Parcurge rândurile următoare și află care sunt cele mai contaminate produse. De acum încolo vei știi ce să cumperi din supermarket!
Uneori poate fi puțin copleșitor să mergi la supermarket. Există un număr din ce în ce mai mare de opțiuni și produse cu o multitudine de prezentări și denumiri, inclusiv în domeniul fructelor și legumelor.
Acestea, cu siguranţă, sunt foarte aspectuoase și îți fac cu ochiul. Îngrijorător este însă faptul că nu toate sunt așa cum se prezintă. Ba din contră, unele sunt contaminate, așa că ar fi bine să le eviți.
Potrivit specialiștilor, căpşunele sunt cele mai contaminate produse de pe piaţă, conform noului ghid al cumpărătorului privind pesticidele din produsele agricole.
Aceste fructe extrem de îndrăgite sunt urmate de spanac şi de varza kale. Potrivit raportului întocmit de experți, aproximativ 90 la sută din mostrele de afine și fasole verde au avut valori mari de pesticide faţă de anii trecuți.
Citește și Românii consumă cele mai puține fructe și legume. Motivul pentru care țara noastră este codașa Europei!
Potrivit sudiilor, pesticidele au efecte grave pentru sănătate:
Având în vedere aceste informații, poate te întrebi cum să elimini pesticidele din fructe și legume. Potrivit oamenilor de știință, cea mai bună metodă de a elimina reziduurile de pesticide este să speli corespunzător produsele alimentare. Și mai indicat este, însă, să cumperi fructe și legume organice, fără pesticide.
Citește și Câte fructe și legume trebuie să mănânce un copil pe zi, în funcție de vârstă. Recomandările specialiștilor!