Produsele care se vând ca pâinea caldă de când a venit frigul. Britanicii au golit deja rafturile magazinelor

Anca Manolica 14.12.2022, 08:18
Produsele care se vând ca pâinea caldă de când a venit frigul. Britanicii au golit deja rafturile magazinelor

Iarna și-a cam intrat în drepturi astfel că oamenii caută fel de fel de soluții ingenioase pentru a se încălzi dar, în același timp, pentru a economisi energie în contextul crizei actuale. Iată ce produs au început să cumpere britanicii în neștire. Vânzările au crescut de şase ori faţă de anul trecut.

Ce produs nu se mai găsește pe rafturile magazinelor britanice

În încercarea de a se încălzi pe timp ce iarnă, locuitorii din Marea Britanie au început să cumpere în neştire sticle pentru apă fierbinte și iau cu asalt „băncile de căldură”. Conform John Lewis, vânzările acestor produse au crescut de şase ori faţă de anul trecut. Şi sticlele Argos s-au epuizat în multe maga­zine din Londra şi Manchester.

Aceștia nu știu ce să mai facă pentru a diminua consumul de energie, dar retailerii încearcă să îi tenteze cu o serie întreagă de produse cum ar fi poncho-uri e­lectrice, salopete căl­duroase, cuptoare cu microunde, pături electrice.

4,3 mili­oane de gospodării şi-au redus deja cheltu­ie­lile la încălzire în acest an

De asemenea, aceștia au umplut și aşa-numitele bănci de căldură. În urmă cu șase luni, ideea de spaţii unde oamenii pot scăpa de locuinţele îngheţate era privită cu reticenţă. Acum, însă, într-o bibliotecă din Suffolk, multe familii de tineri, angajaţi din restaurante şi un fost muncitor al NHS se numără printre cei care stau într-un astfel de loc, notează Antena 3.

Britanicii iau cu asalt magazinele în care se vând sticle cu apă fierbinte
Britanicii iau cu asalt magazinele în care se vând sticle cu apă fierbinte

Potrivit unei analize realizată de Joseph Rowntree Foun­dation, peste 4 milioane de locuințe şi-au redus deja cheltu­ie­lile cu încălzirea în acest an. Consiliile din toată țara colaborează cu organi­zaţiile de caritate pentru a înființa unele spaţii calde în teatre, muzee, catedrale, staţii de pompieri şi cafenele.

Danezii se mută în campinguri

În tot acest timp, în contextul crizei energetice, danezii se mută în campinguri. Scumpirile îi forţează pe aceștia să îşi caute locuinţe alter­na­tive. Susţinerea pe care guvernul o acordă nu este suficientă pentru a­coperirea facturilor în creştere la energie.

Administratorii campingurilor spun că mulți dintre aceștia nu mai reușesc să facă față costurilor de trai în creştere. Numărul celor care aplică pentru un loc într-un astfel de spaţiu este într-o continuă creştere.

Citește și: Tipul de centrală termică care reduce cu 30% consumul de gaz. Și ministrul Energiei a ales această variantă

Ce fac grecii

De partea cealaltă, însorita Grecie caută să „profite” de acest lucru. Elenii au lansat o iniţiativă de valorificare a iernilor sale blânde pentru atragerea de turiști pe tot parcursul anului, scrie Euronews.

Ministrul grec al turismului, Vassilis Kikilias, s-a întors recent dintr-un tur al mai multor capitale europene, acolo unde a promovat ideea. Acesta susţine că guvernul ţării lucrează la un plan de promovare a Greciei 12 luni pe an.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...