EXCLUSIV

Problemele pe care le-a avut Victor Socaciu din cauza covid. Dezvăluirile lui George Nicolescu, ce l-a rugat pe artistul născut orb (EXCLUSIV)

Simona Ecovoiu 20.10.2021, 21:38

Artistul cu voce de aur, George Nicolescu (71 de ani), interpretul piesei ”Eternitate”, ne-a povestit, cu emoție, despre prietenia cu solistul de muzică folk Victor Socaciu (68 de ani), care s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate. Mai mult, George i-a sărit în ajutor: ”Victor m-a rugat să merg la Onești, în locul lui, la un spectacol, pentru că nu se simțea deloc bine, nu mai avea voce. Ne leagă o prietenie veche, de aproape 40 de ani, de la Cenaclul Flacăra. Aș face tot ce îmi stă în puțintă pentru el, pentru că și el m-a ajutat toată viața”, ne-a declarat George Nicolescu, în exclusivitate pentru impact.ro.

”Victor Socaciu a avut mare nevoie de ajutorul meu, m-a rugat să-l înlocuiesc la un concert din Onești”

George Nicolescu, solistul născut orb, ne-a povestit despre cei doi copii ai săi, stabiliți în Spania, despre viața de pensionar, despre concerte și despre piesa care l-a făcut celebru, ”Eternitate”.

Artistul ne-a vorbit și despre Victor Socaciu, cântărețul care anul acesta s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, fiind diagnosticat și cu Covid-19:

”Eu nu prea am avut concerte, anul acesta, am avut un recital, alături de Victor Socaciu, prin martie, iar luna trecută, parcă, am mers să cânt la Onești. Victor a avut atunci nevoie de ajutorul meu. El a avut mari probleme cu boala asta nenorocită. M-a rugat să-l înlocuiesc, m-am dus cu plăcere. El n-a mai putut cânta, a avut atunci probleme cu vocea. Acum știu că este bine. Pe noi ne leagă o prietenie veche, de aproape 40 de ani, de la Cenaclul Flacăra”.

”Am interpretat piesa ”Eternitate” de aproape 1.000 de ori”

Marele artist George Nicolescu a făcut istorie cu impresionanta piesă “Eternitate”, lansată în 1973:

”Am cântat-o în toate spectacolele, este piesa mea de suflet, nici nu știu de câte ori am interpretat-o, cred că de sute de ori, poate chiar de o mie de ori”, ne-a mai povestit el.

Cântărețul “Epocii de aur” se teme de virusul ucigaș, așa că s-a vaccinat printre primii: “Am făcut vaccinul, în pandemie, vreau să îl fac și pe cel antigripal, pe care îl fac în fiecare an, ca să trecem cu bine peste iarnă. Deși este această situație, aproape în fiecare zi mă însoțește soția mea la o mică plimbare, afară, în jurul blocului, apoi mâncăm, ascultăm știrile și ne culcăm. Cam asta este viața mea, acum, când nu sunt spectacole”.

Problemele pe care le-a avut Victor Socaciu din cauza covid. Dezvăluirile lui George Nicolescu
George Nicolescu

”M-au vizitat și fata și băiatul, stabiliți în Spania”

George Nicolescu și Georgeta, soția lui, au doi copii, George Daniel (47 ani) și Luminița (42 ani), ambii stabiliți în Spania. Artistul a fost fericit să îi îmbrățișeze, vara trecută, după lunga despărțire impusă de pandemie:

“M-au vizitat și fata și băiatul, anul acesta, în vară, am fost tare fericit, dar vorbim des la telefon, sunt alături de noi, chiar și de la distanță, cu gândul”, a mai adăugat George Nicolescu, pentru impact.ro.

”Mi-e dor să mai fiu profesor de franceză, dar n-aș mai putea fi nici dacă aș vrea”

George Nicolescu s-a născut orb și, chiar dacă la vârsta de patru ani a suferit o operație pe creier, medicii tot nu i-au putut redea vederea.

A absolvit Şcoala pentru pacienţi cu ambliopie din Bucureşti, după care s-a înscris la gimnaziul și liceul în Cluj, la Școala pentru Orbi. Apoi, a absolvit Facultatea de Limbi Romanice, secţia română-franceză, la Universitatea din București. A fost profesor de limba franceză la ”Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere”, din Buzău.

”Mi-e dor de elevi, mi-a plăcut să fiu profesor, dar nici dacă aș vrea n-aș mai putea preda franceza, sunt pensionar, nu mai am voie”, ni s-a mai confesat artistul cu voce de aur.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...