EXCLUSIV. Din ce trăiește George Nicolescu, solistul orb al Epocii de Aur. ”Sunt împăcat cu viața mea”

Oana Pascaru 07.03.2021, 22:43

George Nicolescu, solistul născut orb, a făcut istorie cu impresionanta piesă “Eternitate”. Pandemia de coronavirus l-a țintuit însă în casă, astfel că duce teribil dorul spectacolelor, al aplauzelor. Marele artist George Nicolescu ne-a acordat un interviu de suflet, pentru impact.ro: ”Mai am un pic și împlinesc 71 de ani. Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Nu îmi este frică nici de moarte, nu îmi este frică de nimic. Ce aș câștiga, dacă mi-ar fi?”.

George Nicolescu, solistul născut orb, e împăcat cu destinul lui: “Nu îmi este frică de moarte. Ce aș câștiga, dacă mi-ar fi?”

George Nicolescu, cântărețul “Epocii de aur”, pare împăcat cu destinul său: “Am făcut vaccinul. Mă simt destul de bine cu sănătatea. În perioada aceasta de criză, trăiesc din banii care îmi vin din pensie.

Mai am un pic și împlinesc 71 de ani și sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Nu îmi este frică nici de moarte, nu îmi este frică de nimic. Ce aș câștiga, dacă mi-ar fi? Sunt împăcat cu mine însumi și cu viața mea”, a declarat George Nicolescu pentru Impact.ro.

George Nicolescu si sotia sa
George Nicolescu si sotia sa

O laudă pe Georgeta: ”Am o soție iubitoare, care stă lângă mine, ne ajutam unul pe altul. Ea este sprijinul meu, noi ne susținem reciproc, așa am făcut tot timpul”.

George Nicolescu face o echipă pe cinste cu soția lui, care îi este alături de 48 de ani și cu care are doi copii, George Daniel (47 ani) și Luminița (42 ani), ambii stabiliți în Spania. Artistul are numai cuvinte de laudă, la adresa femeii iubite: “Am o soție iubitoare, care stă lângă mine, ne ajutam unul pe altul. Ea este sprijinul meu, noi ne susținem reciproc, așa am făcut tot timpul”, a mai adăugat George Nicolescu, pentru Impact.ro.

Chiar dacă are o pensie modestă și locuiește într-un apartament simplu, din Ploiești, George Nicolescu nu a făcut un țel din îmbogățire. Mai mult, în urmă cu doi ani, declara public că face această meserie din plăcere și că acceptă să cânte și doar pentru cazare și masa de prânz. Artistul și-a început cariera muzicală în 1970, în calitate de solist, câștigând primul loc la Festivalul “Tinerețe pe portativ”. Trei ani mai târziu, a lansat primul hit, “Eternitate”, după care au urmat șlagărele “Prefă-te, inimă, în stea” și “Mai avem nevoie și de iarbă”.

George Nicolescu s-a născut orb. La vârsta de patru ani, a suferit o operație pe creier, dar medicii tot nu i-au putut redea vederea

George Nicolescu s-a născut în 1950, la Ploiești. Mama lui s-a speriat teribil și a bătut la ușa celor mai buni medici ai vremii, pentru a-i salva vederea. Artistul a menționat, într-un interviu, că, la vârsta de patru ani,  a suferit o operație pe creier, dar fără succes.

În ciuda acestei delicate probleme de sănătate, George Nicolescu nu s-a lăsat pradă tristeții și s-a pus cu burta pe carte, devenind elev la școli cu profil special pentru nevăzători. A absolvit Şcoala pentru pacienţi cu ambliopie din Bucureşti, după care s-a înscris la gimnaziul și liceul în Cluj, la Școala Pentru Orbi. Apoi, a absolvit Facultatea de Limbi Romanice, secţia română-franceză, la Universitatea din București. A fost profesor de limba franceză la ”Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere”, din Buzău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI