EXCLUSIV

Ce îi alină sufletul lui George Nicolescu, solistul orb, de când lumea nu îl mai cheamă la concerte. ”Nu strig, nu fur, nu jelesc”. EXCLUSIV

Oana Pascaru, Mihai Roșoiu 29.07.2021, 19:42

George Nicolescu are o poveste de viață desprinsă parcă din filme! Îndrăgitul cântăreț nu a văzut niciodată lumina zilei, s-a născut orb, luru care nu l-a împiedicat însă să-și exploateze talentul său artistic.

Ajuns la vârsta de 71 de ani, solistul care în urmă cu un an – doi declara public că ar cânta și pe o farfurie de mâncare și pe o noapte de cazare în urma unui concert pe care l-ar susține, are acum o altă viziune asupra vieții. Lipsa spectacolelor și faptul că a fost trecut într-un con de umbră nu-l mai întristează.

„Ultimul spectacol l-am avut anul acesta în luna martie, la Breaza, unde am cântat alături de bunul meu coleg și prieten Victor Socaciu. Nu sufăr că nu am spectacole și că nu mai sunt solicitat. Nu strig, nu fur, nu jelesc! Nu sufăr pentru că eu am viața mea.

Am o familie frumoasă care este lângă mine, mă înțeleg bine cu soția, copiii, nepoții, nu am de ce să sufăr. La mine fericirea înseamnă acum altceva. Plus că nu mă plâng nici financiar, îmi este bine așa cum sunt, eu sunt mulțumit de mine și de situație”, a declarat acesta în exclusivitate reporterilor Impact.ro.

Fericit că i-au venit copiii din Spania

El a adăugat că trece printr-o perioadă destul de liniștită la vârsta sa de 71 de ani: “Sunt bine, sper să fiu mai bine de atât. Sunt bucuros că mi-au venit copiii din Spania dar în același timp sunt puțin trist că în câteva zile pleacă înapoi. Eu nu știu dacă o să plec, vara aceasta în Spania, la ei, având în vedere și virusul ăsta care este periculos. Mă bucur de prezența lor aici că sunt lângă mine și suntem bine cu toții”.

De precizat că George Nicolescu și soția sa au doi copii împreună: pe George Daniel (47 ani) și Luminița (42 ani) pe care îi iubește ca pe lumina ochilor din cap.

george nicolescu 1
george nicolescu 1

Operat pe creier la vârsta de 4 ani

George Nicolescu s-a născut în 1950, la Ploiești. Mama lui s-a speriat teribil și a bătut la ușa celor mai buni medici ai vremii, pentru a-i salva vederea. Artistul a menționat, într-un interviu, că, la vârsta de patru ani,  a suferit o operație pe creier, dar fără succes.

În ciuda acestei delicate probleme de sănătate, George Nicolescu nu s-a lăsat pradă tristeții și s-a pus cu burta pe carte, devenind elev la școli cu profil special pentru nevăzători. A absolvit Şcoala pentru pacienţi cu ambliopie din Bucureşti, după care s-a înscris la gimnaziul și liceul în Cluj, la Școala Pentru Orbi. Apoi, a absolvit Facultatea de Limbi Romanice, secţia română-franceză, la Universitatea din București. A fost profesor de limba franceză la ”Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere”, din Buzău.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe