EXCLUSIV

Victor Socaciu a murit la 68 de ani. Ce spunea artistul în ultimul interviu: „Am sfârșit prin a face haz de necaz” EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Iancu Andreea 27.12.2021, 15:11
Victor Socaciu a murit la 68 de ani. Ce spunea artistul în ultimul interviu: „Am sfârșit prin a face haz de necaz” EXCLUSIV

Update 27 decembrie. Victor Socaciu s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 68 de ani. Artistul care a bucurat multe inimi prin cântecele sale a pierdut lupta cu o boală necruțătoare, aflându-se internat în spital în ultima lună de zile. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Vestea tragică a adus multă suferință în sânul familiei sale, inclusiv Marina Almășan, fosta sa soție, transmițând un gând de adio celui care i-a fost partener de viață și tată pentru fiul său. În ultimul său interviu, acordat pentru impact.ro, artistul ne-a povestit cum a aflat de la televizor că este internat de urgență în spital, deși se afla în propria sufragerie. ”M-am și supărat, dar am făcut și haz de necaz!”, susține îndrăgitul solist de muzică folk, Victor Socaciu.

Știrea inițială

Victor Socaciu a aflat că este internat de urgență de la televizor, în timp ce el se afla în sufrageria de acasă. Ce a făcut imediat artistul

Victor Socaciu, 68 de ani, unul dintre cei mai îndrăgiți soliști de muzică folk din România, spune că a avut parte de un episod hilar, zilele trecute. El se afla în sufrageria proprie, urmărind un program de televiziune, când a aflat de pe burtiera galbenă de breaking news că ar fi fost internat în spital.

”Realizați deopotrivă supărarea și indignarea mea, dar și situația de umor aparte, pe care o poate naște o asemenea informație. Una data ca sigură, deși nimeni nu mă sunase să mă întrebe ce și cum. Sau pe soția mea”, a declarat Victor Socaciu pentru impact.ro.

Victor Socaciu spune ca o sa comunice mai des
Victor Socaciu spune ca o sa comunice mai des

A văzut negru în fața ochilor

”Vă dați seama că mai întâi am văzut negru în fața ochilor, apoi am sfârșit prin a face haz de necaz de toată chestiunea asta”, a admis același Socaciu, care mai spune și că nu comunică des cu presa, evitând subiectele legate de anumite lucruri personale.

El a adăugat că a simțit nevoia să facă puțină ”lumina” în chestiune și a scris câteva rânduri pe pagina sa persoanlă de facebook, ulterioare momentului cu pricina.

”Dintotdeauna m-au oripilat știrile confecționate, insultele, calomniile pe care presa noastră liberă le servește cu dispreț și iresponsabilitate spațiului public. În urmă cu 12 ani am traversat o perioadă dificilă privind propria-mi sănătate. De la acel moment și până astăzi, acest subiect a fost interpretat și întors pe toate părțile de ziare fara să-i treacă prin cap cuiva că pot beneficia și eu ca orice om de dreptul la confidențialitatea datelor medicale. Fără a-mi cere vreodată acordul au publicat despre persoana mea lucruri pe care nici un om de bun simț nu ar vrea să le vadă afișate pe taraba presei. Așa s-a întâmplat și aseară, când fiind acasă, în familie, urmărind o emisiune de știri, am aflat că sunt internat de urgență în stare gravă la spital. De aceea am hotărât să mă apăr comunicând mai des cu dumneavoastră, cu cei care ați fost mereu cu gândul bun alături de mine. Cu toată dragostea, vă îmbrățișez și vă mulțumesc pentru gândurile bune!”, a scris el pe facebook.

Neagă existența vreunei probleme cu rinichii

Victor Socaciu susține că starea sa actuală de sănătate este una bună și că a depășit cu brio și perioada de convalescență, ca urmare a efectelor îmbolnăvirii cu COVID-19, care l-a afectat destul de puternic în această primăvară. El neagă și existența vreunor complicații la rinichi.

În 2009 Victor Socaciu a aflat că din cauza unei forme puternice de diabet, este nevoită să treacă pe dializă și să caute cât mai repede să efectueze si un transplant de rinichi. Artistul s-a înscris pe lista de așteptare, iar ulterior Victor Socaciu a fost operat la un spital din Cluj, de îndată ce s-a găsit un set de rinichi compatibili cu organismul său.

Când și de ce a fost internat în spital

În această primăvară, mai exact în luna aprilie, Socaciu a mai petrecut alte trei săptămâni în spital din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19.

Totul a pornit la scurtă vreme după organizarea Festivalului de folk ”Om Bun”, cel mai mare din țară, de la Breaza, unde se crede că s-a și îmbolnăvit. În această vară, Socaciu susține că a reușit să participe la alte două manifestări de gen, chiar dacă a ratat-o pe cea de la Brașov, ”Brașov Folk Fest”, din 28 august. Victor Socaciu dă însă asigurări că săptămâna viitoare va participa la un alt eveniment de gen, organizat la Alba Iulia, la care și-au anunțat prezența nume sonore ale acestui gen muzical, încă foarte apreciat în România.

Victor Socaciu este și fost realizator TV, între anii 1997-1999 el  încercându-și norocul în televiziune, prezentând două emisiuni, una la TVR și alta la Național TV. Debutul în muzică și l-a făcut în 1970, cu trupa rock Zodiac.

Urmăriți Impact.ro și pe