Probleme pentru Elon Musk, angajații lui au semnat deja petiția. „O să mor aici”

Ana Anitoiu 16.11.2022, 15:55
Probleme pentru Elon Musk, angajații lui au semnat deja petiția. „O să mor aici”

Elon Musk se confruntă cu probleme, după ce unii dintre angajații lui au semnat o petiție prin care se plâng de condițiile dificile de muncă pe care le-a creat pentru ei cel mai bogat om din lume.

Angajați ai lui Elon Musk, nemulțumiți

Mai exact, angajații din construcții de la fabrica Tesla Gigafactory a lui Elon Musk din Texas au semnat o petiție referitoare la condițiile grele de muncă cu care se confruntă, sesizând Departamentul Federal al Muncii din Statele Unite ale Americii. Aceștia susțin că le este pusă în pericol siguranța și că salariile nu le-au mai fost plătite de aproape un an sau că nu au fost plătiți pentru orele suplimentare de muncă.

Angajații au denunțat încălcări grave ale normelor de muncă și de ocupare a forței de muncă în timpul construirii noii fabrici a producătorului de automobile electrice din Austin, Texas, care i-ar fi pus în pericol.

Potrivit angajaților, subcontractanții au falsificat documentele și nu au cerut ca muncitorii să fie instruiți cu privire la sănătate, siguranță și drepturile lucrătorilor, potrivit unui reportaj realizat de publicația britanică The Guardian ce a fost preluat de Daily Mail.

„O să mor în această fabrică”, i-a spus un muncitor soției sale, conform reportajului realizat la Gigafactory Texas sau „Giga Texas”, ce are o suprafață de peste 1.000 de hectare și se află de-a lungul râului Colorado, în Austin, având planuri de extindere pentru alte „facilități de uz industrial”. Elon Musk a declarat că Cybertruck va fi construit în cele din urmă la această fabrică.

Lovitura zilei de la Elon Musk pentru angajați: nu mai merge ca înainte
Elon Musk

Ce nemulțumiri au angajații lui Elon Musk

Unul dintre muncitori a spus că lui și unor colegi de-ai săi le-a fost cerut să lucreze pe acoperișul metalic al fabricii în timpul nopții, fără lumină, și deasupra unor turbine ce scoteau fum, fără să le fie acordate măști de protecție. „În fiecare zi, a existat o problemă de siguranță”, a declarat el.

Într-un caz, muncitorul a spus că se aștepta ca producția să fie continuată la primul etaj al fabricii, în ciuda faptului că avusese loc o inundație, iar în apropiere se aflau cabluri sub tensiune și cabluri în apă.

„Nimeni nu merită să i se întâmple ceea ce s-a întâmplat în Gigafactory. A fost inuman”, a declarat muncitorul, cerând să nu-i fie publicat numele, de teama eventualelor represalii.

De altfel, aceasta nu este prima dată când angajații lui Elon Musk au făcut acuzații cu privire la încălcări ale siguranței. Uzina Tesla din Fremont, California, a primit amenzi în valoare de peste 236.000 de dolari între anii 2014 și 2018 pentru încălcări ale Administrației pentru Sănătate și Securitate în Muncă, conform unui raport Forbes. De asemenea, această uzină s-a confruntat cu acuzații de abuz rasial.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...