Lovitura zilei de la Elon Musk pentru angajați: nu mai merge ca înainte

Gabriel Peneș 11.11.2022, 09:32
Lovitura zilei de la Elon Musk pentru angajați: nu mai merge ca înainte

Lovitura zilei de la Elon Musk pentru angajați. Miliardarul sud-african a preluat Twitter, la finalul lunii trecute, contra sumei de 44 de miliarde de dolari. Imediat, el a dispus concedierea fostei conduceri, dar și a aproape jumătate dintre angajații companiei. În plus, el i-a anunțat pe cei rămași că sistemul de telemuncă a apus, aceștia fiind obligați să vină la birou.

Lovitura zilei de la Elon Musk pentru angajați

Elon Musk, care a preluat oficialul controlul asupra Twitter la sfârșitul lunii octombrie, i-a anunțat pe angajați în email că munca de la distanță va fi eliminată complet și că trebuie să se afle la birou timp de 40 de ore pe săptămână.

„Sincer să fiu, peisajul economic care ne stă în față este sumbru, mai ales pentru o companie ca a noastră care este atât de dependentă de publicitate într-un mediu economic provocator. Mai mult, 70% din publicitatea noastre este de brand, nu performanțe specifice, ceea ce ne face dublu vulnerabili!”, a scris el în emailul obținut de jurnaliștii de la Bloomberg.

Vestea vine după ce angajații Twitter au observat la doar câteva zile de la preluarea companiei de către Musk că „zilele de odihnă”, un program implementat de cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, au fost înlăturate din programele lor de lucru.

Nu mai merge ca înainte

Musk a implementat aceeași politică și la Tesla, în luna iunie a acestui an, cu un ultimatum dat angajaților producătorului de mașini electrice: întoarceți-vă la birouri sau plecați.

Acum, în noul email primit de angajații Twitter, el a precizat că, la fel ca și în cazul Tesla, orice derogare de la regula muncitului la birou trebuie aprobată de el personal. „Drumul care ne stă în față este dificil și va necesita muncă intensă pentru a reuși”, a subliniat el.

Compania cu sediul în San Francisco a transmis angajaţilor săi, în luna mai 2020, că pot lucra de acasă „pentru totdeauna”, dacă își doresc acest lucru, din motiv că compania a considerat că măsurile muncii de la distanţă în timpul carantinei provocate de Covid au fost una binevenită.

În schimb, Elon Musk a scris pe site-ul pe care îl deţine acum că începând cu anul viitor „toate lucrurile legate de statul acasă cauzat de Covid i-au păcălit pe oameni să creadă că nu au nevoie de fapt să muncească din greu”. Preluarea Twitter se dovedește o adevărată „piatră de moară” pentru cel mai bogat om al planetei. Musk a vândut peste 19 milioane de acțiuni, cel mai probabil pentru a finanța achiziția Twitter.

Multe companii mari, dar și vedete au renunțat la contractele cu rețeaua socială din cauza temerii că Musk nu va mai controla conținutul, favorizând atitudini extremiste. În plus, în încercarea de a-și recupera o parte din investiție, Musk a anunțat că va cere o taxă de 8 dolari pentru acordarea bifei albastre ce garantează autenticitatea profilului. Dar procesul de verificare nu mai este făcut, achitarea acelei sume fiind suficientă pentru obținerea bifei de „autencitate”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....