Prințul Philip a fost internat în spital. Cum se simte Ducele de Edinburgh

Cristian Cojocaru 17.02.2021, 18:23
Prințul Philip a fost internat în spital. Cum se simte Ducele de Edinburgh

Potrivit Palatului Buckingam, prințul Philip a fost internat în spital în urma recomandărilor medicului său. A fost luată o ”măsură de precauție” pentru Ducele de Edinburgh în contextul în care acesta ”nu se simțea bine”.

Prințul Philip este internat în spital

În vârstă de 99 de ani, Ducele de Edinburgh a fost internat în spital seara trecută. Medicul său personal i-a recomandat prințului Philip internarea pe baza faptului că starea acestuia de sănătate nu era una tocmai bună. Soțul reginei Elisabeta a II-a, prințul Philip, se află internat la spitalul King Edward VII din Londra. Acesta va rămâne în spital timp de câteva zile pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Decizia ca acesta să fie internat reprezintă o ”măsură de precauție, Ducele de Edinburgh rămânând în spital ”sub observație pentru odihnă” așa cum se arată în declarația din partea Palatului Buckingham.

„Alteţa Sa Regală Ducele de Edinburgh a fost internat la spitalul King Edward VII din Londra, marţi seară. Internarea ducelui este o măsură de precauţie, la sfatul medicului, după ce s-a simţit rău. Se aşteaptă ca ducele să rămână în spital câteva zile sub observaţie şi pentru odihnă”, se arată în declaraţie.

În luna ianuarie a acestui an, prințul Philip cât și regina Elisabeta a II-a au fost imunizați cu prima doză a vaccinului împotriva Covid-19.

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip
Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a și ducele au împreună patru copii

Prințul Philip s-a născut la data de 10 iunie 1921, în Corfu. Acesta are origini atât daneze cât și grecești. Educația i-a fost acordată în Franța, Germania și Marea Britanie după ce el împreună cu familia, au fost exilați. Titlul de prinț al Danemarcei și Greciei l-a primit la naștere. În luna în care a fost înrolat în Marina Britanică în anul 1939 a fost și luna când a început să corespondeze cu regina Elisabeta a II-a.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în anul 1934.  După ce s-a terminat cel de-Al Doilea Război Mondial, acesta a primit permisiunea regelui George VI să se căsătorească cu Elisabeta a II-a. A fost nevoit să renunțe la titlurile deținute fiind ulterior numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, căsătoria celor doi având loc în data de 20 noiembrie 1947.

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip au împreună patru copii. Copiii lor au mărit familia cu cei nouă nepoți. Ducele de Edinburgh s-a retras din viața publică în luna august a anului 2017. Ultimul eveniment public la care acesta a participat a avut loc în luna mai a anului 2019, atunci când a avut loc nunta fiicei prinților de Kent, Lady Gabriella Windsor. Problemele de sănătate nu l-au ocolit pe acesta în ultimii ani. În ianuarie 2019 a provocat și un accident de conducere, lucru care l-a determinat să renunțe la permisul său de conducere.

Urmăriți Impact.ro și pe