Primul transfer pe care îl face CFR Cluj pentru 2021. Îl aduce pe fostul căpitan al naționalei de tineret

Iancu Andreea, Anca Manolica 23.12.2020, 10:40
Primul transfer pe care îl face CFR Cluj pentru 2021. Îl aduce pe fostul căpitan al naționalei de tineret

Zarurile au fost aruncate, iar CFR Cluj anunță deja primul transfer pregătit la începutul anului viitor. Echipa își dorește să aducă în rândul jucătorilor un fotbailist bine cotat, care a activat ca fost căpitan al echipei naționale de tineret.

Pe cine își dorește să aducă CFR Cluj în echipă

Strategiile par deja pregătite pentru 2021, cel puțin în privința campioanei României, CFR Cluj. Echipa a anunțat deja că își dorește să reușească transferul din Italia a unui fost căpitan care a jucat o perioadă de timp pe postul de căpitan al U21, conform informațiilor playsport.ro. Clujenii speră să obțină semnătura fundașului central Deian Boldor, în vârstă de 25 de ani. Sportivul joacă în prezent în Italia, unde activează în cadrul echipei Potenza Calcio.

Asul din mâneca CFR Cluj, prin care speră să îl convingă pe Deian să revină în țară este faptul că Mirel Rădoi își dorește să îl convoace pe tânăr chiar la prima reprezentativă. Potrivit sursei citate, Rădoi îl apreciază pe jucător și are în vedere includerea sa în primul 11, încurajându-l pe Deian să revină în țară după 11 ani. Și se pare că această atitudine are efect. Deian Boldor, împreună cu impresarul său, Pietro Chiodi, negociază deja termenii în care renunță la contractul cu echipa din Italia.

Pe de altă parte, putem vorbi și despre o strategie pe care Boldor o aplică. Transferul pe lista campioanei CFR Cluj l-ar putea aduce mai aproape de îndeplinirea unei dorințe. Dincolo de faptul că Edward Iordănescu și-ar dori să îl antreneze în cadrul echipei clujene, Deian speră ca semnarea contractului cu CFR Cluj să îl aducă mai aproape de echipa națională.

Deian Boldor, transferul dorit de CFR Cluj, a jucat și pentru echipa Hellas Verona în schimbul a 2 milioane de euro
Deian Boldor, transferul dorit de CFR Cluj, a jucat și pentru echipa Hellas Verona în schimbul a 2 milioane de euro

Cum arată parcursul de fotbalist al lui Deian Boldor

Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a bifat până în prezent 4 selecții la U17 și 14 meciuri alături de echipa U21. În cadrul echipei naționale de tineret, Deian a jucat de mai multe ori în postura de căpitan, în timpul mandatelor lui Dulca și Isăilă. De asemenea, de la 16 ani, Boldor a ajuns în Italia, jucând pentru AS Roma. Ulterior, fotbalistul a trecut la echipe precum Pescara (împrumut), Virtus Lanciano și Hellas Verona.

Jucătorul care s-a format la Timișoara s-a transferat și în liga nord-americană, la Montreal Impact, de unde s-a întors la Hellas. Din păcate, echipa veronezilor a beneficiat de o singură prezență în Seria B alături de Boldor, pe care a decis să îl transfere în 2018 pentru suma de 2 milioane de euro. Ajuns în Seria A, fotbalistul român a purtat tricourile de împrumut ale Foggia și Partizani Tirana.

În urmă cu un an, Deian Boldor a fost aproape de a semna cu Dinamo, în timp ce se afla la Hellas Verona. Din păcate, în ciuda faptului că fundașul a fost dorit de Mircea Rednic, transferul a fost anulat în ultimul moment, iar fotbalistul a trecut în Seria C, jucând pentru Potenza.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...