Primul meci al noului sezon de Liga 1: FC Botoșani – FCSB. Moruțan: ”Ne așteptăm la un meci foarte greu”. Care sunt echipele probabile

Andrei Cezar 15.07.2021, 17:24
Primul meci al noului sezon de Liga 1: FC Botoșani – FCSB. Moruțan: ”Ne așteptăm la un meci foarte greu”. Care sunt echipele probabile

Astăzi va avea loc primul meci din noul sezon de Liga 1, între FC Botoșani și FCSB, de la ora 20.30. Moldovenii nu au reușit niciodată să câștige împotriva echipei roș-albastre pe teren propriu, iar casele de pariuri nu cred că este posibilă o victorie a Botoșaniului nici în această seară. Optimiști, jucătorii lui Croitoru spun că vor face tot posibilul să obțină cele trei puncte.

De partea cealaltă, jucătorii lui Dinu Todoran vorbesc de un meci dificil, dar pe care îl vor câștiga dacă vor reuși să își impună jocul.

Primul meci al sezonului: FC Botoșani – FCSB. Moruțan: ”Ne așteptăm la un meci foarte greu”

Liga 1 a ajuns la cel de-al 104-lea sezon. Meciul de deschidere dintre FC Botoșani și FCSB promite spectacol fotbalistic, având în vedere că la precedentele 10 întâlniri din Moldova între cele două echipe s-a înscris cel puțin câte un gol.

În ultimii șapte ani, FC Botoșani a pierdut contra FCSB nu mai puțin de 9 partide acasă, doar una singură terminându-se la egalitate.

Și la casele de pariuri echipa antrenată de Dinu Todoran este favorită, având o cotă de 1.80. De partea cealaltă, FC Botoșani este cotată cu 4,20. Cu statistica de partea lor, jucătorii lui FCSB nu se hazardează să considere meciul de diseară ca fiind unul facil.

Primul meci este întotdeauna greu. Ne dorim să câștigăm și să începem cu dreptul. Ne așteptăm la un meci foarte greu și dacă respectăm ce am făcut la antrenamente săptămânile trecute, cu siguranță o să câștigăm”, a declarat Olimpiu Moruțan la conferința de presă dinainte partidei.

Playmaker-ul roș-albaștrilor consideră că jucătorii Botoșaniului își vor ”da viața pe teren” în această seara.

”Nu m-am uitat la lotul lor. Probabil cine va intra o să-și dea viața pe teren. Îmi doresc ca eu și echipa să arătăm foarte bine.”, a mai spus Moruțan.

Alexandru Crețu este și el gata de startul sezonului, dar se resimte în urma pregătirii fizice dure efectuată de Thomas Neubert.

„O să fie un joc greu la Botoșani. Noi suntem pregătiți. Important e să nu luăm goluri pentru că de marcat, vom marca. Am o condiție fizică foarte bună, dar cantonamentul a fost cel mai greu din viața mea.Nu credeam  că poate fi așa…”, a declarat Crețu.

De partea cealaltă, jucătorii lui Croitoru sunt cât se poate de optimiști în privința desfășurării partidei. Enriko Papa, noul căpitan al echipei, spune că este gata să smulgă trei puncte cu FCSB.

„Vom da totul! Vom face tot posibilul, timp de 90 de minute, ca să câștigăm acest meci. Vrem să avem un start bun în Liga 1. Trebuie să facem performanță!”., a declararat Enriko Papa.

FC Botoșani - FCSB, primul meci din noul sezon al Ligii 1
FC Botoșani – FCSB, primul meci din noul sezon al Ligii 1

Echipe probabile

FC Botoșani (4-3-3):  1. Pap – 19. Patache, 25. Racovițan, 32. Șeroni, 30. Țigănașu – 47. Braun, 67. Papa, 44. Remacle -10. Ongenda, 28. Fili, 7. Petkovski

Rezerve: 23. M. Contra, 8. Tîrcoveanu, 11. M. Roman I, 21. D. Croitoru, 24. Sila,77. A. Dragu, 89. Kage, 90. Malcom, 99. Caia

Absenți: Chindriș, Ed. Florescu (la Jocurile Olimpice), Al Mawas, Hankici (situații incerte)

Antrenor: Marius Croitoru

FCSB: 99. A. Vlad – 6. Haruț, 5. Al. Crețu, 29. Vucur, 33. Radunovici – 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 20. Vână – 9. Oct. Popescu, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman

Rezerve: 1. Straton, 2. V. Crețu, 13. Ondrasek, 17. I. Cristea, 22. Cr. Dumitru, 25. Perianu, 26. Oaidă, 77. S. Șerban, 98. Cordea

Absenți: Olaru, Șut, Miron, Ad. Niță (accidentați), Târnovanu (la Jocurile Olimpice)

Antrenor: Dinu Todoran

Urmăriți Impact.ro și pe