Un patron din Liga 1, la fel de bogat ca Gigi Becali? Nimeni nu ştia acest detaliu până acum: „Ştiu ce zic”

Andrei Cezar 09.07.2021, 12:23
Un patron din Liga 1, la fel de bogat ca Gigi Becali? Nimeni nu ştia acest detaliu până acum: „Ştiu ce zic”

Până acum, Gigi Becali era considerat cel mai bogat finanțator din Liga 1. Dar s-a aflat recent că are concurență serioasă. Dumitru Dragomir susține că patronul uneia dintre echipele care se bat an de an la titlu este aproape la fel de înstărit ca latifundiarul din Pipera.

Patronul din Liga 1, aproape la fel de bogat ca Gigi Becali

Dacă în urmă cu un deceniu , în Liga 1, erau foarte mulți patroni cu averi impresionante, amintindu-i aici pe Cristi Borcea, Adrian Porumboiu, George Copos, Nicolae Badea, Vasile Turcu sau Arpad Paszkany, în prezent puțini oameni de afaceri potenți financiar se mai încumetă finanțeze echipele de fotbal.

Totuși, nume precum Gigi Becali, Mihai Rotaru, Neluțu Varga, Gică Hagi și Adrian Mititelu continuă să investească sume consistente în fotbalul din România. Dumitru Dragomir susține că unul singur dintre cei amintiți se apropie, ca avere, de cea a lui Gigi Becali. Este vorba de Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova.

”Are foarte mulţi bani şi ăsta, Mihai Rotaru, de la Universitatea Craiova. Se apropie, din punct de vedere al finanţelor, chiar de Gigi Becali. A făcut ceva extrordinar la Craiova acolo […] Ştiu ce zic, nu vorbesc prostii. Rotaru stă şi el foarte bine financiar”, a spus Dumitru Dragomir pentru Pro TV.

Nu se cunosc foarte multe detalii despre averea lui Mihai Rotaru, care, spre deosebire de Gigi Becali, este un om de afaceri mult mai discret. Printre altele, acționarul majoritar al Universității Craiova a făcut investiții serioase în domeniul energiei, în imobiliare și agricutură.

Mihai Rotaru a devenit patron la Universitatea în 2013, când orașul Craiova a primit un loc direct în Liga 2, ca urmare a dezafilierii echpei FC U Craiova. Cu investiții constante, Rotaru a reușit să își transforme echipa într-un adversar redutabil pentru cluburile din Liga 1 care se bat constant la câștigarea campionatului.

Mihai Rotaru, patrobul Universitatii Craiova, aproape la fel de bogat ca Gigi Becali
Mihai Rotaru, patrobul Universitatii Craiova, aproape la fel de bogat ca Gigi Becali

Averea lui Becali s-a ”prăbușit” în timpul pandemiei

Aflat altădată în top 3 al celor mai bogați oameni din România, averea lui Gigi Becali s-a prăbușit în urma pandemiei. Potrivit Forbes, în 2020 latifundiarul din Pipera nu se afla nici măcar în primii 30 cei mai bogați români, cu puțin peste 100 de milioane de euro.

O scădere cu adevărat dramatică față de 2019, atunci când revista care întocmește topul celor mai bogați români susținea că averea sa se învârtea în jurul sumei de 500 de milioane de euro.

Top 10 Forbes în 2020

  1. Daniel Dines – 7,7 miliarde de lei
  2. Dragoș și Adrian Pavăl – 7,5 mld lei
  3. Ion Țiriac – 6 mld lei
  4. Anastasia Soare – 2,3 mld lei
  5. Zoltan Teszari – 1,9 mld. lei
  6. Radu Dimofte – 1,5 mld. lei
  7. Familia Talpeş – 1,4 mld. lei
  8. Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu – 1,4 mld. lei
  9. Anca Vlad – 1,3 mld. lei
  10. Iulian Dascălu – 1,2 mld. lei
Urmăriți Impact.ro și pe