Primul județ din România în care s-ar putea suspenda circulația pe timpul nopții. ”Orice persoană cu care ne întâlnim poate fi suspectă”

Ana Anitoiu 02.11.2020, 08:52
Primul județ din România în care s-ar putea suspenda circulația pe timpul nopții. ”Orice persoană cu care ne întâlnim poate fi suspectă”

În primul județ din România în care s-ar putea suspenda circulația pe timpul nopții a fost depășit pragul de cinci cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Care este primul județ din România în care s-ar putea suspenda circulația pe timpul nopții

Pragul de cinci cazuri de COVID-19 la mia de locuitori a fost depășit, duminică, în județul Sălaj. Cea mai gravă situație a fost înregistrată în orașul Jibou. Acolo, rata de infectare depășește pragul de 10.

A durat trei săptămâni pentru ca rata de infectare cu noul coronavirus din județul Sălaj să urce de la 1,67 la mia de locuitori, cât era pe 10 octombrie, până la 5,1 la mia de locuitori.

În același interval de timp, în județul Sălaj, ce are o populație de aproximativ 211.000 de locuitori, numărul de cazuri de persoane care s-au îmbolnăvit de COVID-19 a crescut cu aproape 2.000.

Până în prezent, în Sălaj, au fost confirmate 2.988 de infectări cu noul coronavirus. Cea mai gravă situație este înregistrată în orașele Jibou, Cehu Silvaniei și Zalău. În aceste trei localități, ratele de infectare cu noul coronavirus sunt de 10,23; 9,71; respectiv de 8,33 la mia de locuitori.

Primul judet in care s-ar putea opri circulatia pe timpul noptii
Primul judet in care s-ar putea opri circulatia pe timpul noptii

”Avem o transmitere comunitară extinsă, nu avem de controlat doar focarele, pentru că virusul este peste tot, avem un rezervor de virus în România și în județul Sălaj. Practic orice persoană cu care ne întâlnim poate fi suspectă”, a spus Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.

Ce măsuri ar putea fi impuse, în județul Sălaj

Totuși, prefectul județului Sălaj a spus că aici situația este diferită față de cea din celelalte județe. Motivul este că a “crescut și capacitatea de testare. Noi, în momentul de față, suntem peste media națională”.

“Am mai vorbit de cele trei orașe care ne duc la un indice mare, pentru că totuși populația urbană este destul de mare, de 45%, și cele trei orașe ne duc la o medie destul de ridicată. Județul este mic, deci orice fluctuație în privința numărului de cazuri, ne duce la un indice mare”, a mai spus prefectul.

Prefectul județului Sălaj a mai spus că intenționează să impună alte măsuri restrictive, inclusiv limitarea circulației persoanelor din județ între anumite ore, pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

“Măsurile practic sunt stabilite în funcție de rezultatele care vin din anchetele epidemiologice, ele se învârt în jurul acestei idei de a evita aglomerări de persoane: circulația restricționată, identificarea persoanelor pozitive și a contacților acestora, precum și controale privind respectarea normelor pe care le avem până acum la nivel național”, a spus prefectul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...