Ce obicei extrem de nesănătos slăbește organismul în lupta cu coronavirusul. Din păcate, mulți români fac această greșeală. Specialiștii avertizează

Ana Anitoiu 26.09.2020, 15:37
Ce obicei extrem de nesănătos slăbește organismul în lupta cu coronavirusul. Din păcate, mulți români fac această greșeală. Specialiștii avertizează

Un obicei extrem de nesănătos pe care îl au românii slăbește organismul în lupta cu noul coronavirus (COVID-19). Un medic a tras un semnal de alarmă.

Ce obicei nesănătos slăbește organismul în lupta cu coronavirusul

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie din București, a explicat despre ce obicei este vorba.

Potrivit doctorului, un obicei al românilor ce ține de alimentație i-ar pune în pericol, în contextul epidemiei de coronavirus.

”Cred că facem prea puțin pentru populație când vorbim doar de 3, 7, 10 medicamente care ne ajută să ne tratăm de o infecție virală care astăzi se cheamă SARS COV2 și mâine se va chema altfel.

Trebuie să vorbim și despre ceea ce trebuie să facem noi, ca populație, cum trebuie să mâncăm pentru a preveni astfel de lucruri”, a spus medicul Cătălin Cîrstoveanu.

Mai exact, obișnuința de a consuma carbohidrați slăbește organismul în lupta cu coronavirusul. Carbohidrații fac ca celulele care luptă cu infecțiile, în general, să își piardă puterea.

Ce obicei extrem de nesănătos slăbește organismul în lupta cu coronavirusul. Din păcate, mulți români fac această greșeală. Specialiștii avertizează

Ce se întâmplă în organism, din cauza consumului des de carbohidrați

Potrivit medicului, după consumul de 100 de grame de carbohidrați, în organismul unui adult este afectată grav buna funcționare a leucocitelor.

”100 de grame de carbohidrați, fructoză, glucoză, sucroză administrate unei persoane adulte afectează foarte grav funcționalitatea leucocitelor pe o perioadă de 5-6 ore.

Dacă devine un obicei nesănătos al vieții mele, sunt expus major în astfel de situații, în pandemii, de exemplu. Mâncatul toată ziua, ronțăitul carbohidraților este un obicei extrem de periculos pentru noi, ca populație”, a mai spus doctorul Cătălin Cîrstoveanu.

Doctorul recomandă consumul de fructe și legume, dar fără pesticide. Medicul susține că, pentru a fi sănătoși, românii ar trebui să aibă grijă și la consumul de carne. Cea procesată ar trebui să fie evitată, pe cât posibil.

Mai exact, potrivit doctorului, alimentația ar trebui să conțină cel mult 20% proteină animală, pentru adulți, și cel mul 40%, pentru copii.

Până astăzi, au fost confirmate 121.235 de cazuri de coronavirus, în România. De la ultima raportare, au fost înregistrate 1.552 de cazuri noi de COVID – 19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

În afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi COVID-19, 633 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

De la începutul epidemiei, 97.554 de pacienți au fost declarați vindecați, în țară, iar 4.687 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit.

De la ultima raportare, au fost înregistrate 54 de noi decese, în rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19. În prezent, 512 persoane infectate cu noul coronavirus sunt internate la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...