Primul concert din pandemie nu va mai avea loc în Cluj, ci la București. Florin Cîțu a dat vestea care a supărat clujenii

Elena Avramescu, Alexandrina Toader 25.05.2021, 17:42
Primul concert din pandemie nu va mai avea loc în Cluj, ci la București. Florin Cîțu a dat vestea care a supărat clujenii

Primul concert din pandemie nu va mai avea loc în Cluj. Florin Cîțu, premierul României, a declarat că primul concert va fi organizat în București, și nu în Cluj-Napoca, așa cum s-a vehiculat. Afirmația a fost făcută ținând cont că rata de vaccinare este din ce în ce mai mare, iar orașele dezvoltate din România sunt aproape de procentul de 50% populație imunizată anti-COVID.

Primul concert din pandemie nu va mai avea loc în Cluj

Premierul României a spus că rata de vaccinare este aproape de 50% în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța, însă a menționat că primul concert se va ține în București, deoarece acolo rata de vaccinare este cea mai ridicată.

Vaccinările mari sunt în zona urbană. Aici este explicația pentru ce se întâmplă. Cluj, București, Timișoara, Constanța, orașele mari unde avem aglomerație mare sunt aproape de 50% vaccinate, acolo ajungem la imunitate. Bucureștiul este cel mai vaccinat. Primul concert va fi la București, după aceea la Cluj, a declarat Florin Cîțu, marți dimineață la Radio Gherrilla.

În pofida faptului că primarul Clujului, Emil Boc și-a dorit ca primul concert să fie organizat în Cluj, se pare că acest lucru nu va mai fi posibil. Cu toate acestea, Florin Cîțu a declarat că și în Cluj-Napoca se vor organiza concerte, însă după ce rata de vaccinare va crește și va ajunge de 50%.

Primul concert din pandemie nu va mai avea loc in Cluj
Festival

Jazz in the Park, primul festival din Cluj organizat anul acesta

Unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri muzicale din Cluj, Jazz in the Park, va fi organizat anul acesta, mulțumită deciziei organizatorilor şi ca urmare a măsurilor de relaxare anti-pandemice anunţate în ultimele zile de autorităţi.

Chiar dacă măsurile anunţate de autorităţi în 14 mai nu au venit deloc în ajutorul operatorilor culturali şi nu au definit un cadru predictibil în care să se poată desfăşura anul acesta evenimentele în aer liber, organizatorii Jazz in the Park au luat decizia de a continua pregătirile pentru ediţia din acest an a festivalului, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 2-5 septembrie, potrivit unui comunicat trimis, miercuri, de organizatori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...