Organizatorii Untold și Neversea anunță amânarea festivalurilor. Acuze la adresa autorităților: ”Se poate să fie rea-intenție”

Ana Ionescu 19.05.2021, 16:29
Organizatorii Untold și Neversea anunță amânarea festivalurilor. Acuze la adresa autorităților: ”Se poate să fie rea-intenție”

Chiar dacă restricțiile s-au relaxat și multă lume se aștepta ca anul acesta să poată participa la marile festivaluri Untold sau Neversea, organizatorii au făcut un anunț trist.

Festivalurile Untold și Neversea au fost amânate

Organizatorii Festivalului Neversea au anunțat că a patra ediție a acestui eveniment, ce urma să se desfășoare în perioada 8-11 iulie, a fost amânată pentru o nouă dată în 2021. Reprezentanții Neversea au comunicat oficial pe rețelele de socializare că spera ca după o pauză de 12 luni festivalul să se desfășoare până la finalul acestui an. Din păcate, normele actuale emise de autorități, în contexul pandemic, nu permit organizarea unor evenimente atât de mari, la care să participe peste 5000 de persoane.

„Cu mare tristețe, suntem nevoiți să acceptăm realitatea faptului că, deși există soluții de a organiza evenimentul în siguranță, nu ne putem întâlni la data stabilită, pentru că, din păcate, normele actuale nu ne permit acest lucru. Nu renunțăm la dorința de a realiza o nouă ediție, însă avem nevoie de garanția autorităților că normele vor fi schimbate, după cum au promis, măcar începând cu 1 August.

Astfel, menținem o legătură permanentă cu autoritățile pentru a face tot ce este posibil înspre revederea noastră în acest an. La fel de nerăbdători și dornici să fim din nou împreună la cel mai iubit festival de la malul Mării Negre, sunt și sutele de artiști și DJ-i, cei peste 500 de furnizori și 9000 de colaboratori care lucrează pentru a face fiecare ediție mai bună decât cea precedentă. Îți mulțumim pentru înțelegere și susținere.

Intrarea ta pe insula Visurilor rămâne automat valabilă pentru data reprogramată. Vom reveni ulterior cu informații actualizate atât despre noua dată, cât și despre bilete, abonamente și opțiunile de refund. Între timp, rămâi alături de noi să fii primul care află veștile despre festivalul tău preferat! Păstrează soarele în suflet încă puțin!, a fost mesajul transmis pe Facebook de echipa Nerversea.

Ce mesaj a transmis echipa Untold după amânarea festivalului

Nici grandiosul Festival Untold nu va putea fi susținut la data stabilită. Astfel că organizatorii au anunțat că fac toate eforturile că acest eveniment să se poată desfășura după 1 august.

„Cu toții am trăit din aceste amintiri în ultimii aproape doi ani. A trecut mult timp, o așteptare grea iar acum vine timpul să trăim din nou toată magia UNTOLD și experiențele sale unice, cu toate simțurile. Tuturor ne lipsește atât de mult și cu toții merităm să se întâmple anul acesta, așa cum îl știm. Există speranță din partea autorităților că după 1 august pot avea loc evenimente la scară largă. Facem toate eforturile noastre pentru a deschide porțile în acest an și pentru a vă oferi o ediție fără compromisuri 2021 UNTOLD.

În timp ce scriem acest lucru, un efort colectiv supraomenesc vă continua să organizeze festivalul așa cum vi-l amintiți, așa cum meritați și îl iubiți, alături de muzicieni de talie mondială, într-o fantezie incredibilă din viața reală, în casa UNTOLD, din Cluj-Napoca. Sunteți cu toții în inimile noastre! Vă mulțumim pentru sprijin și grijă! Sunteți cea mai bună mulțime din lume și abia așteptăm să trăim din nou magia împreuna.

Să știți că lucrăm mai mult decât am lucrat vreodată, pentru că fantezia vieții reale pe care o cunoașteți și o iubiți să se întâmple anul acesta. Degetele încrucișate, Eroi UNTOLD! Magia ne ține împreună!”

Organizatorii Untold si Neversea anunta amanarea festivalurilor2
Organizatorii Untold si Neversea anunta amanarea festivalurilor

Un reprezentant al festivalurilor, acuzaţii la adresa autorităţilor

Directorul de comunicare Untold şi Neversea, Edy Chereji, s-a arătat foarte dezamăgit de faptul că autoritățile nu au stabilit un set de norme care să permită organizarea în siguranță a celor două festivaluri și a insinuat că ar fi vorba chiar de rea-intenție.

”Nu mă întreb dacă autoritățile chiar înțeleg cum funcționează industria noastră?  Sau dacă e cumva rea intenție la adresa industriei noastre? Cum să spui că înțelegi industria, înțelegi prin ce am trecut de 1 an de zile, cum să spui că înțelegi că mii de oameni și societăți comerciale nu au avut activitate, să zici peste tot că vei susține reluarea, să te consulți cu industria, că în final să ieși cu norme care NU SE POT APLICA în industrie?

Să nu ai viziune pe termen lung, măcar până la finele anului și să lași în continuare aceasta industrie să fie cea mai lipsită de predictibilitate? Și restricţionată!!! Să fie rea intenție? Se prea poate. Doar așa se explica de ce ne-au chemat la consultări, de ce noi am propus norme bazate pe date științifice și aplicabile industriei noastre, iar în final CNSU a venit cu norme și propuneri bazate pe păreri discutate pe hol, care nu au legătură cu ceea ce a discutat și a propus industria în grupurile de lucru!

Prin lipsa de claritate, prin propunerea unor norme aberante (cum ar fi spre exemplu să asiguri distanțare de 2mp la eveniment, chiar dacă absolut toți oamenii au acces doar pe baza de vaccin/test/anticorpi), autoritățile au reușit să compromită inclusiv luna iulie a acestui an. Bun, specialiștii au decis că noi, deși am propus cele mai ample norme de funcționare care se aplica la ora actuala în Romania, trebuie încă să fim restrictionati și discriminați. Dar atunci haideți domnilor și cu compensațiile pentru pierderile suferite, pe care le tot propuneți de 1 an de zile și numai nu le mai vedem! Așa ar fi normal. Restrictionezi, compensezi!”, a răbufnit directorul de comunicare Nerversea și Untold.

Urmăriți Impact.ro și pe