Primarul Sectorului 6 a dat cărțile pe față! Adevărul despre deschiderea metroului din Drumul Taberei

Mirabela Vasile 11.09.2020, 15:45
Primarul Sectorului 6 a dat cărțile pe față! Adevărul despre deschiderea metroului din Drumul Taberei

Vești proste pentru bucureștenii din Sectorul 6. Primarul Sectorului, Gabriel Mutu, spune că sunt șanse foarte mici ca metorul din Drumul Taberei să fie gata săptămâna viitoare, așa cum susțineau autoritățile.

Metroul din Drumul Taberei, ar putea întârzia încă odată

Acesta a mărturisit că încă au rămas multe detalii care nu au fost puse la punct până ca metroul să fie pus în folosință. De asemenea, primarul trage un semnal de alarmă și spune că noile termene vehiculate ar putea fi forțate, având în vedere că România se află în plină campanie electorală.

“Din ceea ce se vede, cel puţin pentru lucrările de suprafaţă, şi aici mă refer la suprateran unde avem calea de rulare de pe Bulevardul Drumul Taberei care este nefinalizată, avem staţia de metrou Drumul Taberei care nu există.

Nu trebuie să fii expert ca să îţi dai seama că e foarte mult de muncă la suprateran. Ce vreau să subliniez este să nu fie aruncată o pastilă în campania electorală. Eu am încredere că oamenii vor înţelege exact ce se întâmplă”, a declarat, vineri, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Potrivit Antena 3, un document a fost scos în spațiul public, unde se arată că deschiderea metroului din Sectorul 6 ar fi în continuare sub semnul întrebării, deși finalizarea lucrărilor trebuiau să aibă loc în urmă cu cinci ani. De asemenea, există riscul ca Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) să refuze să semneze recepţia magistralei Drumul Taberei din cauza problemelor identificate acolo.

Metroul din Drumul Taberei trebuia sa fie gata in 2015Metroul din Drumul Taberei trebuia sa fie gata in 2015
Metroul din Drumul Taberei trebuia sa fie gata in 2015; Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Raport de erori, descoperit la noua magistrală 5 de metrou

Totodată, există un raport ce conține zece pagini de erori și a fost realizat de o comisie tehnică, iar reprezentanţii Metrorex spun însă că documentul, deşi a fost emis miercuri, este acum de domeniul trecutului şi nimic nu va sta în calea punerii în circulaţie a trenurilor din subteran.

Probele cu trenurile, interzise de autorități

De altfel, sunt interzise probele cu trenurile, iar până săptămâna viitoare se vor face verificări pentru a remedia toate erorile existente în tunel sau în staţii.

Totul a ieșit la lumină la nu mai puțin de 24 de ore, după ce s-a anunţat că magistrala de metrou M5 Drumul Taberei ar putea fi inaugurată cel târziu săptămâna viitoare.

Lucrările la magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor – Drumul Taberei au început încă din anul 2011. Noua rută va avea o lungime totală de 6,7 kilometri, zece staţii şi un depou, situat la staţia Valea Ialomiţei.