Prima țară din lume care vrea să schimbe strategia împotriva covid. Ce înseamnă ”responsabilitatea socială” cerută cetățenilor

Stan Filon, George Capoeanu 30.06.2021, 16:23
Prima țară din lume care vrea să schimbe strategia împotriva covid. Ce înseamnă ”responsabilitatea socială” cerută cetățenilor

Singapore este prima țară din lume care vrea să schimbe strategia împotriva covid! Acesta ar putea deveni rapid o strategie care să fie adoptată și de alte țări. În ce constă noua metodă anunțată de autoritățile din Singapore, vedeți în articolul de mai jos.

Prima țară din lume care vrea să schimbe strategia împotriva covid

În timp ce varianta Delta a coronavirusului începe să înspăimânte statele din întreaga lume, Singapore vine cu o nouă abordare a pandemiei de coronavirus. Totul a plecat de la faptul că autoritățile singaporeze au conștientizat că viruslui nu va dispărea foarte curând, așa că vor să se adapteze.

Astfel, trei miniștri din Singapore, membri ai celulei de criză COVID, spun că autoritățile trebuie să renunțe la lockdown-uri și anchete epidemiologice. Mai mult, aceștia propun să redeschidă turismul fără restricții și să nu mai fie numărate nici cazurile noi de coronavirus.

Prima tara din lume care vrea sa schimbe strategia impotriva covid
Prima tara din lume care vrea sa schimbe strategia impotriva covid

Nu mai vor carantină

Cei trei miniștri spun că măsuri stringente de carantină nu mai sunt posibile, pe măsură ce noile variante se extind, iar pe termen lung este pur și simplu nesustenabilă. Aceștia mai spun că populația va învăța pur și simplu să trăiască cu virusul.

”Vestea proastă este că virusul nu va dispărea. Vestea bună este că este posibil să trăim normal cu el în mijlocul nostru”, au anunțat ministrul pentru comerț din Singapore, Gan Kim Yongm ministrul finanțelor Lawrence Wong și ministrul sănătăți Ong Ye Kung, într-un editorial publicat de Strait Times.

”Putem transforma pandemia în ceva mai puțin amenințător, precum gripa sau varicela și să ne vedem de viețile noastre”. Oficialii au spus că rata mare de vaccinare este o soluție care trebuie continuată.

Vor fi numărați doar pacienții grav bolnavi și cei aflați în ATI

”Vaccinurile sunt foarte eficiente în reducerea riscului de infectare și de transmitere. Chiar dacă ești infectat, vaccinurile vor ajuta la prevenirea simptomelor grave de COVID”. Oficialii au spus că vor fi înregistrați doar cei care se îmbolnăvesc grav sau cei care sunt internați în saloanele de terapie intensivă. Ceilalți bolnavi de covid se vor putea trata acasă.

”Ne vom îngrijora mai puțin cu privire la suprasolicitarea sistemului sanitar”, au explicat miniștrii. Mai mult, autoritățile vor să renunțe la depistarea și carantinarea persoanelor contact. Pentru a face asta, miniștrii spun că experții trebuie să folosească metode mai rapide de testare, în condițiile în care testele PCR iau prea mult pentru a oferi rezultate. Printre metodele pregătite se află „fiolele” care ar putea oferi rezultate în doar două minute.

”Cu ajutorul vaccinării, al testării, tratamentului și a responsabilității sociale, s-ar putea ca în viitorul apropiat, când cineva se îmbolnăvește de COVID, răspunsul nostru să fie foarte diferit în comparație cu ce facem acum”, au mai spus miniștrii.

Urmăriți Impact.ro și pe