Orașul de 5 milioane de locuitori care intră în lockdown din cauza covid. Care e explicația autorităților

Iancu Andreea, Ciprian Ioana 27.06.2021, 22:55
Orașul de 5 milioane de locuitori care intră în lockdown din cauza covid. Care e explicația autorităților

În timp ce mai multe state ale lumii încep să relaxeze măsurile anti-covid, orașul de 5 milioane de locuitori care intră în lockdown din cauza covid stârnește uimire. Autoritățile au luat această decizie, care urmează să fie aplicată timp de două săptămâni, din pricina creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Care este orașul de 5 milioane de locuitori care intră în lockdown din cauza covid

În ciuda faptului că numeroase state desfășoară campanii de vaccinare anti-covid, există regiuni în care numărul de cazuri de Covid-19 este în continuă creștere. Acestea este și cazul unei regiuni cunoscute, unde infectările cu coronavirus au crescut în mod îngrijorător. Orașul de 5 milioane de locuitori care intră în lockdown din cauza covid este Sydney. Începândă de astăzi și timp de două săptămâni, capitala statului New South Wales din Australia, urmează să intre în carantină din pricina înregistrării unui număr alarmant de cazuri de Covid-19. Autoritățile au fost astfel nevoite să ia măsuri drastice.

Australienii traversează o perioadă dificilă, după ce în cartierul Bondi a izbucnit un focar de Covid-19, care a ajuns la 110 cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului. Specialiștii din regiune au decis să țină cont de gradul de contagiozitate al acestei tulpini și să instituie lockdown pentru următoarele două săptămâni.

Având în vedere cât de contagioasă este această variantă a virusului, anticipăm că în următoarele câteva zile ne vom confrunta cu o creştere a numărului de cazuri de Covid-19, a declarat premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, într-o conferinţă de presă organizată la Sydney.

Care este orașul de 5 milioane de locuitori care intră în lockdown din cauza covid
Sydney a intrat în lockdown timp de două săptămâni

Numărul de infectări, în creștere în Australia

Locuitorii orașului Sydney nu vor mai putea să iasă din case în afara activităților precum mersul la cumpărături esențiale, mersul la serviciu ori la școală, pentru a face mișcare sau pentru a face o vizită la medic. Timp de două săptămâni sunt instituite aceste restricții, care încearcă împiedicarea răspândirii bolii în cele patru state australiene. Vestea este una îngrijorătoare, mai cu seamă că Australia raporta astăzi unul dintre cele mai ridicate valori ale numărului de cazuri de infectare cu Covid-19. Pe lângă Sydney, și orașul Darwin a intrat în lockdown.

De la debutul pandemiei, Australia a raportat 30.499 de cazuri de infectare şi 910 decese provocate de virusul SARS-CoV-2, însă noua tulpină Delta pare să îi fi îngrijorat pe reprezentanții autorităților. Noile cazuri au stârnit uimire în cea mai importantă metropolă din Australia. Pe de altă parte, în orașe precum Queensland, Australia de vest, Australian Capital Territory (ACT) şi Australia de Sud au fost impuse mai multe măsuri dure de distanțare socială. Altele au decis să își închidă granițele în fața vizitatorilor din zone afectate de coronavirus.

Sunt încrezător că vom trece cu bine prin asta. Vor fi cazuri ce vor mai apărea. Trebuie să fim sinceri şi conştienţi de acest lucru, a declarat Greg Hunt, ministrul Sănătăţii, care i-a avertizat pe australieni că numărul infecţiilor este în creştere.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...