Prima reacție oficială a Casei Regale după acuzele lui Meghan Markle. Cum a respins acuzațiile de rasism

Ana Anitoiu 10.03.2021, 11:20
Prima reacție oficială a Casei Regale după acuzele lui Meghan Markle. Cum a respins acuzațiile de rasism

Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a reacționat oficial după acuzele pe care i le-a adus Meghan Markle, soția prințului Harry, în cadrul unui interviu acordat celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey. Între acuzații s-au numărat unele referitoare la rasism și indiferență.

Casa Regală a Regatului Unit, zguduită din temelii

Casa Regală britanică n-a mai fost zguduită așa nicicând. Poate doar la abdicarea din 1936 a unchiului reginei. Atunci, regele Eduard al VIII-lea a renunțat la tron, ca să își poată trăi viața alături de femeia pe care o iubea, o americană divorțată, la fel ca Meghan Markle. Astfel, suveran a ajuns fratele lui, George al VI-lea, tatăl Elisabetei a II-a. Apoi, bineînțeles, o altă lovitură puternică a fost divorțul prințesei Diana de prințul Charles, care iubea o altă femeie, pe Camilla Parker Bowles, cu care s-a căsătorit civil ulterior, în 2005.

Acum, într-un interviu pe care i l-au acordat celebrei Oprah Winfrey, urmărit de peste 17 milioane de oameni la CBS, Prințul Harry și Meghan Markle au făcut acuzații șocante. Actrița a dezvăluit că s-a gândit să își pună capăt zilelor, după ce a intrat în Casa Regală, prin căsătorie. În plus, ea și soțul ei au spus că au existat întrebări referitoare la cât de închisă urma să fie pielea fiului lor, Archie, înainte de a se naște, în contextul în care mama vedetei este o femeie de culoare. Realizatoarea TV a precizat ulterior că acest comentariu rasist n-a fost făcut de regina Elisabeta a II-a și nici de soțul ei, prințul Filip.

Prima reactie oficiala a Casei Regale dupa acuzele lui Meghan Markle. Cum a respins acuzatiile de rasism
Printul Harry si Meghan Markle, la interviul acordat realizatoarei Oprah Winfrey

Cum a respins Casa Regală acuzațiile de rasism

În urma acestui interviu, Palatul Buckingham a reacționat spunând că familia regală britanică s-a întristat atunci când a aflat despre provocările cu care s-au confruntat prințul Harry și Meghan Markle în ultimii ani.

”Întreaga familie a fost întristată să afle cât de dificili au fost ultimii câțiva ani pentru Harry și Meghan. Problemele despre care au vorbit, în special cea referitoare la rasă, sunt îngrijorătoare. În ciuda faptului că unele amintiri pot fi diferite pentru alte persoane față de cele relatate, aceste probleme sunt luate în serios, iar familia regală va încerca să le rezolve în intimitate”, a transmis Palatul Buckingham, citat de AP.

Prințul Harry: ”Am fost dezamăgit”

În cadrul interviului, Meghan Markle a dezvăluit că s-a gândit să se sinucidă, în timp ce era însărcinată cu Archie și după ce devenise o țintă a presei britanice. Actrița susține că familia regală nu i-a permis să primească ajutor la acea vreme. La rândul lui, prinţul Harry a spus că niciun membru al familiei lui nu a luat atitudine cu privire la articolele rasiste referitoare la soția sa. ”M-a durut”, a mărturisit el în interviul în care a anunțat și că el și soția lui vor avea o fetiță.

În plus, prințul Harry a spus că a fost dezamăgit de tatăl său, prințul Charles, și că regretata sa mamă ar fi fost furioasă pentru întreaga situație. ”Eram prins într-o capcană, dar nu realizam. Mă simt foarte dezamăgit de tatăl meu, pentru că el a trecut prin ceva similar. Știe ce înseamnă această durere. Îl voi iubi mereu, dar a fost foarte dureros ce s-a întâmplat. Familia mea mi-a retras orice sursă de venit, dar am ce mi-a lăsat mama. Fără asta, n-am fi putut face această schimbare”, a spus el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...