Prima reacție după pana de curent de la deschiderea galei „Timișoara, capitală culturală europeană”. „Efectiv, s-a întâmplat”

Ana Anitoiu 17.02.2023, 21:26
Prima reacție după pana de curent de la deschiderea galei „Timișoara, capitală culturală europeană”. „Efectiv, s-a întâmplat”

O pană de curent a avut loc la Opera din Timişoara, vineri seară, în timpul galei de deschidere a programului Capitală Europeană a Culturii. Prim-ministrul Nicolae Ciucă, prezent la eveniment, și primarul orașului, Dominic Fritz, au reacționat în urma acestui incident.

Cum a reacționat Nicolae Ciucă

În momentul în care a avut loc pana de curent, în Sala Mare a Operei din Timişoara se desfăşura concertul susţinut de Jay Jay Johnson, în cadrul galei de deschidere a programului Capitală Culturală Europeană.

Întrebat ulterior cum i s-a părut faptul că s-a luat curentul la un astfel de eveniment, prim-ministrul Nicolae Ciucă a răspuns că „efectiv s-a întâmplat” și că este vorba despre „o chestiune de pregătire tehnică a evenimentului”.

Prima reacție după pana de curent de la deschiderea galei „Timișoara, capitală culturală europeană”. „Efectiv, s-a întâmplat”
Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz. Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Primarul orașului Timișoara, încântat de pana de curent

Primarul orașului Timișoara s-a arătat chiar încântat de pana de curent. Dominic Fritz consideră că incidentul este un semn bun și a precizat că publicul a crezut că întreruperea curentului a făcut parte din spectacol.

„A fost foarte, foarte interesant. Trebuie să spun că în 2007, la ceremonia de deschidere, a picat curentul şi mi-a povestit consilierul prezidenţial Sergiu Nistor de acea întâmplare şi mi-a spus: domnule primar, să ştiţi dacă vă pică curentul e un semnal bun pentru succesul anului.

Și ce s-a întâmplat? A picat curentul, dar în perioada unui concert care oricum era cu lumini şi la început toată lumea a crezut că face parte din spectacol, apoi ne-am dat seama că a picat curentul, dar a şi revenit curentul. Eu o iau ca un semn bun că va fi un an de succes cum a fost 2007 în Sibiu”, a spus primarul.

Dominic Fritz a precizat că artistul le-a mulțumit organizatorilor ulterior pentru incident, pentru că a părut că „totul a făcut sens în acest moment”.

Sloganul campaniei orașului Timișoara ca și Capitală Europeană a Culturii este „Luminează orașul prin tine!”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...