Prima reacție după pana de curent de la deschiderea galei „Timișoara, capitală culturală europeană”. „Efectiv, s-a întâmplat”

Ana Anitoiu 17.02.2023, 21:26
Prima reacție după pana de curent de la deschiderea galei „Timișoara, capitală culturală europeană”. „Efectiv, s-a întâmplat”

O pană de curent a avut loc la Opera din Timişoara, vineri seară, în timpul galei de deschidere a programului Capitală Europeană a Culturii. Prim-ministrul Nicolae Ciucă, prezent la eveniment, și primarul orașului, Dominic Fritz, au reacționat în urma acestui incident.

Cum a reacționat Nicolae Ciucă

În momentul în care a avut loc pana de curent, în Sala Mare a Operei din Timişoara se desfăşura concertul susţinut de Jay Jay Johnson, în cadrul galei de deschidere a programului Capitală Culturală Europeană.

Întrebat ulterior cum i s-a părut faptul că s-a luat curentul la un astfel de eveniment, prim-ministrul Nicolae Ciucă a răspuns că „efectiv s-a întâmplat” și că este vorba despre „o chestiune de pregătire tehnică a evenimentului”.

Prima reacție după pana de curent de la deschiderea galei „Timișoara, capitală culturală europeană”. „Efectiv, s-a întâmplat”
Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz. Foto: Facebook/ Dominic Fritz

Primarul orașului Timișoara, încântat de pana de curent

Primarul orașului Timișoara s-a arătat chiar încântat de pana de curent. Dominic Fritz consideră că incidentul este un semn bun și a precizat că publicul a crezut că întreruperea curentului a făcut parte din spectacol.

„A fost foarte, foarte interesant. Trebuie să spun că în 2007, la ceremonia de deschidere, a picat curentul şi mi-a povestit consilierul prezidenţial Sergiu Nistor de acea întâmplare şi mi-a spus: domnule primar, să ştiţi dacă vă pică curentul e un semnal bun pentru succesul anului.

Și ce s-a întâmplat? A picat curentul, dar în perioada unui concert care oricum era cu lumini şi la început toată lumea a crezut că face parte din spectacol, apoi ne-am dat seama că a picat curentul, dar a şi revenit curentul. Eu o iau ca un semn bun că va fi un an de succes cum a fost 2007 în Sibiu”, a spus primarul.

Dominic Fritz a precizat că artistul le-a mulțumit organizatorilor ulterior pentru incident, pentru că a părut că „totul a făcut sens în acest moment”.

Sloganul campaniei orașului Timișoara ca și Capitală Europeană a Culturii este „Luminează orașul prin tine!”.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...