Primăria Timișoara „călcată” de procurorii DNA. Ce spune primarul Dominic Fritz

Mihnea Tălău 19.07.2022, 15:06
Primăria Timișoara „călcată” de procurorii DNA. Ce spune primarul Dominic Fritz

Procurorii DNA au descins și ridicat, marți, mai multe documente din Primăria Timișoara. Ei suspectează o posibilă rețea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcții publice în cadrul instituției.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, este denunțătorul

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a confirmat faptul că procurorii anti-corupție au venit la sediul administrației locale, în legătură cu o plângerea penală pe care a făcut-o în urmă cu un an.

„Pot să vă confirm că procurorii DNA au venit din nou la Primăria Timișoara, în legătură cu plângerea penală pe care am făcut-o acum un an. Știți că am avut o suspiciune foarte bine documentată că s-au fraudat concursurile în Primăria Timișoara. Acum, procurorii au mai ridicat câteva documente în legătură cu acest dosar. În rest, nu pot să comentez ancheta în curs”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Procurorii anticorupţie au deschis dosar penal pentru abuz în serviciu în legătură cu achizițiile de vaccinuri anti-COVID

Care este subiectul plângerii penale

Fritz a spus că a descoperit dovezi potrivit cărora mai mulți funcționari ar fi fraudat concursurile de angajare. El spune că lucrările păreau scrise de aceeași persoană, cu toate că numele era diferit şi că au fost unii candidați care au participat la două concursuri şi de fiecare dată, cu alt scris.

„Este vorba și despre posturi de conducere, și despre posturi de execuție. Eu atunci am predat dovezile pe care le-am găsit la DNA. Mi-am dat seama că au fost lucrări cu același scris, care a tot reapărut. Au fost candidați care au participat la mai multe concursuri, de fiecare dată cu alt scris – era clar că lucrările scrise au fost făcute de altcineva. Asta m-a și determinat să fac o plângere penală. Eu am făcut plângerea pentru perioada 2018-2020”, a conchis Fritz.

Este a doua descindere a procurorilor DNA la Primăria Timişoara pentru a ridica o serie de documente care au legătură cu unele concursuri organizate în mandatul anterior, atunci când edilul orașului era liberalul Nicolae Robu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...