Prima ninsoare din București, anunțată de meteorologi. Prognoza ANM pentru începutul lunii decembrie

Anca Manolica 29.11.2022, 16:08
Prima ninsoare din București, anunțată de meteorologi. Prognoza ANM pentru începutul lunii decembrie

Vești bune pentru iubitorii sezonului rece. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza pentru prima zi oficială din anotimpul de iarnă. Potrivit acestora, 1 decembrie va aduce prima ninsoare în Capitală. Iată cum va fi vremea în restul țării.

ANM anunță prima ninsoare din București

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru ziua de 1 decembrie. Așadar, în perioada imediat următoare, precipitațiile vor cuprinde treptat toată țara, fiind așteptate ploi, ninsori și lapoviță, inclusiv în Capitală.

Vremea se va schimba brusc în prima zi de iarnă, cantitatea de precipitații fiind mai mare în aproape toată țară. Vor predomina ploile, care treptat se vor transforma în precipitații mixte în jumătatea sudică a țării, în timp ce în Moldova și la munte va continua să ningă.

Miercuri, 30 noiembrie, va ploua în regiunile sudice și estice, va fi lapoviță în Moldova, unde va fi cel mai frig, iar la altitudini mari va ninge. În București, potrivit ANM, va ploua, iar vântul va sufla moderat. De joi, însă, apar primele ninsori și aici.

1 decembrie aduce prima zăpadă în Capitală
1 decembrie aduce prima zăpadă în Capitală

La munte va ninge la altitudini mari, de peste 1.400 de m, în timp ce în zonele mai joase vor fi ploi sau lapoviță și condiții de polei. Temperaturile pornesc de la -3 grade în Ceahlău și se vor opri la 5 grade la Stana De Vale. În restul ţării vremea va fi relativ rece şi închisă, cu maxime între 0 şi 6 grade Celsius, mai ridicate doar pe litoral, unde pot atinge 8 grade Celsius.

Precipitații abundente în această săptămână

Conform prognozei ANM, în săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru data la care ne aflăm, în toate zonele din țară. Cantitatea de precipitații va fi excedentară în regiunile sudice și sud-estice, dar și deficitară în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În intervalul 5 – 12 decembrie, temperatura medie va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru perioada din calendar în regiunile de nord-est, dar și mai ridicate în vest, nord-vest și centru, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normalul acestui interval, în toate regiunile.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza ANM pentru luna decembrie

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...