Președintele ANRE, Dumitru Chiriță și-a „anonimizat veniturile” de 12.000 de euro pe lună

Mihnea Tălău 22.02.2022, 13:47
Președintele ANRE, Dumitru Chiriță și-a „anonimizat veniturile” de 12.000 de euro pe lună

Președintele Agenției Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Dumitru Chiriță, nu a reușit să facă ceva pentru diminuarea facturilor uriașe la energie ale românilor, dar și-a „anonimizat veniturile”, pentru ca nimeni să nu vadă sumele pe care acesta le încasează de la stat.

Dumitru Chiriță a fost numit președinte al ANRE în 2018. În declarația de avere din anul 2019, el era obligat, conform legii, să-și declare veniturile încasate în 2018. Numai că, în loc de transparență, Chiriță a solicitat la ANI, secretizarea salariului.

Meseria cu cele mai mari salarii in Romania. Industria IT e doar pe locul al doilea

„În acest sens, menționăm că, în urma solicitării Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, Agenția Națională de Integritate a procedat la publicarea declarației de avere depusă în anul 2019 de către Dumitru Chiriță, în calitate de Președinte al Autorității, prin anonimizarea veniturilor”, a precizat ANI, conform Newsweek.

Veniturile ascunse în declarațiile de avere sunt acceptate doar unor persoane din servicii, poliție sau jandarmerie. Și acum lui Chiriță.

După ce s-a asigurat că nimeni nu va afla salariul său, la sfârșitul lunii ianuarie 2022, în plină criză a facturilor la energie, șeful autorității a plecat într-un „binemeritat” concediu în Republica Dominicană.

La acea oră, liderii PNL i-au cerut lui Marcel Ciolacu să îi retragă sprijinul politic lui Dumitru Chiriță, care nu poate fi demis decât de Parlament. Liberalii au susținut că acestea este total depășit de funcție, nu face nimic, dar are un salariu amețitor.

ANRE a fost acuzată de lipsa controalelor, cât și pentru faptul că nu a derulat campanii de informare a clienților înainte de liberalizarea pieței, de la 1 ianuarie 2021.

Salariul lui Chiriță este de  aproximativ 12.000 de euro, lunar

Cu toate acestea, trebuie spus pentru toată lumea, că în 2019, Chiriță a câștigat peste 11.000 de euro pe lună, iar în 2020 a câștigat un venit lunar de 11.700 de euro. Cu un asemenea salariu este evident că nu te mai interesează „banalele” facturi la energie.

Fostul electrician cu studii de drept, făcute la o universitate particulară, în al cărui CV nu figurează anul absolvirii, a fost deputat PSD și presedinte Executiv la Federatia Nationala a Sindicatelor din Electricitate „Univers”.

Urmăriți Impact.ro și pe