Presa din Ungaria, anunț șoc despre refuzul României în Schengen: ‘Noi suntem problema, nu ei’

Stan Filon 16.08.2023, 18:51
Presa din Ungaria, anunț șoc despre refuzul României în Schengen: ‘Noi suntem problema, nu ei’

România a fost blocată de Ungaria să adere la Spațiul Schengen, din cauza migrației ilegale. Presa din Ungaria scrie însă că nu România este de vină pentru valul de migranți din Austria, ci Ungaria.

Presa din Ungaria, anunț șoc despre refuzul României în Schengen

Așa cum știm, România și Bulgaria au fost blocate să adere la Spațiul Schengen de către Ungaria. Motivul? România ar furniza migranți ilegali care ajung în Austria. Presa ungară scrie însă că devină pentru numrul mare de migranți care ajung în Austria nu este România, ci chiar Ungaria.

Confruntarea premierului Ungariei, Viktor Orbán, este substanțială în ceea ce privește programul președinției ungare a Uniunii Europene din 2024, care este în mod clar orientat către obținerea aderării României la Spațiul Schengen. Cu toate acestea, aliatul său, cancelarul austriac Karl Nehammer, împiedică în prezent procesul de aderare a României la Spațiul Schengen, argumentând că problema refugiaților nu a fost rezolvată pe deplin, potrivit informațiilor furnizate de sursa 24hu.

Presa din Ungaria, anunt soc despre refuzul Romaniei in Schengen
Presa din Ungaria, anunt soc despre refuzul Romaniei in Schengen

Ungaria este, de fapt, vinovată pentru traficul de migranți

Cu toate acestea, surse din Austria au declarat pentru presa din Ungaria că, de fapt, nu România se face vinovată pentru migrația ilegală, ci Ungaria. 

”Noi suntem sursa majorității migranților neînregistrați care ajung în Austria. Iar soluția europeană, de care Viena condiționează aderarea României, este blocată de Orban, așa că, deocamdată, granița româno-ungară rămâne sub control”, titrează publicația maghiară.

După cum se știe, anul trecut, atât România cât și Bulgaria au încercat fără succes să adere la Spațiul Schengen. Cea care s-a opus vehement a fost Austria, care a blocat aderarea Bucureștiului. Intrarea în Spațiul Schengen facilitează traversarea (aproape) necontrolată a frontierelor pentru cei aproximativ patru sute de milioane de locuitori ai celor douăzeci și șapte de țări europene.

În cazul Bulgariei, nu doar guvernul austriac, ci și cel olandez au avut rezerve în ceea ce privește eligibilitatea acestei „țări balcanice” pentru aderare. Prin urmare, dintre cei trei candidați inițiali, numai Croația a primit sprijinul unanim al statelor membre Schengen.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...