Migranţi din Afganistan şi Pakistan, prinşi când încercau să iasă ilegal din țară, la frontiera cu Ungaria

Elena Avramescu 11.03.2021, 11:48
Migranţi din Afganistan şi Pakistan, prinşi când încercau să iasă ilegal din țară, la frontiera cu Ungaria

Migranţi din Afganistan şi Pakistan încercau să iasă ilegal din țară. Este vorba despre un număr de aproximativ 30 de migranţi din Afganistan şi Pakistan, care în ultimele 24 de ore, au fost prinşi atunci când încercau să iasă ilegal din Arad, fiind ascunşi în camioane cu mărfuri verificate la frontiera cu Ungaria.

Migranţi din Afganistan şi Pakistan, prinşi când încercau să iasă ilegal din țară

Conform unui comunicat de presă transmis joi de Poliţia de Frontieră Arad, în timpul verificării remorcii unui camion condus de un polonez, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vărşand, au fost găsiţi doi afgani, cu vârste cuprinse de 17 şi 21 de ani, solicitanţi de azil în România. Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, șoferul transporta obiecte decorative pe ruta Grecia – Polonia.

În plus, în PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au găsit mai mulți migranţi în patru camioane, care erau conduse de doi bulgari, un turc şi un iranian. Se pare că șferii transportau profile metalice, plăci de rigips precum și grupaje şi ceramică pentru firme din Franţa, Cehia, Austria şi Suedia. Printre aceste mărfuri se aflau şi 25 de străini, în urma verificărilor stabilindu-se că sunt din Afganistan şi Pakistan şi au vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

În aceste momente, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Migranti din Afganistan si Pakistan, prinsi cand incercau sa iasa ilegal din tara
Migranti din Afganistan si Pakistan

36 de migranţi, prinşi la Nădlac

În urmă cu o săptămână, autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au prins 36 de migranţi care încercau să treacă graniţa ilegal spre Ungaria, ori pe câmp, pe jos, ori ascunşi în automarfar.

Astfel că în două dintre camioanele verificate la ieşirea din ţară, ce erau conduse de un român şi un turc, poliţiştii de frontieră au descoperit nu mai puțin de opt migranţi, ascunşi printre mărfuri, respectiv utilaje industriale şi cutii cu produse cosmetice care erau transportate în Germania dar şi Franţa.

Din informațțile furnizate de Poliţia de Frontieră Arad, aflăm că migranţii eraudin Afganistan şi Siria şi aveau vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani. În plus, în zona oraşului Nădlac, au fost prinse mai multe grupuri de migranţi, în total 28 de persoane, care se aflau în apropierea liniei de frontieră, având intenţia de a trece fraudulos graniţa ţării.

Persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Maroc, Eritreea, Etiopia, Afganistan, Siria, Comore, Togo, Irak, Iran şi Tunisia, cu vârste cuprinse între 11 şi 37 de ani, a declarat Poliţia de Frontieră.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: