Premierul Luxemburgului, internat în spital cu covid. ”Starea lui e gravă, dar stabilă”

Ioana Bucur 05.07.2021, 20:57
Premierul Luxemburgului, internat în spital cu covid. ”Starea lui e gravă, dar stabilă”

Premierul Luxemburgului a fost internat în spital, fiind diagnosticat cu Covid-19 din data de 27 iunie. Starea politicianului este gravă, dar stabilă.

Premierul Luxemburgului, internat în spital cu covid

Momente dificile pentru premierul Luxemburgului. În vârstă de 48 de ani, Xavier Bettel intrase în carantină din 27 iunie, când a fost depistat pozitiv Covid-19. Starea sa de sănătate s-a degradat, fiind internat în spital, dumunică, „din precauție”, din pricina unor probleme respirațorii.

Dacă, inițial, Bettel ar fi trebuit să stea internat doar 24 de ore, medicii au decis că este necesar ca perioada să fie prelungită, s-a transmis luni într-un comunicat al cabinetului premierului. Unul dintre colaboratorii premierul Luxemburgului a dezvăluit că Xavier Bettel „respiră greu, dar nu este intubat”.

„Starea medicală în prezent a premierului este considerată gravă, dar stabilă. Asftel, personalul medical a decis că este necesară o spitalizare pentru a fi ţinut sub observaţie, pe o durată estimată de două până la patru zile”, se precizează în comunicat.

Între timp, ministrul Finanţelor, Pierre Gramegna, a primit prin delegare semnătura premierului, în vederea unei „garantări mai bune a continuităţii operaţionale”, se anunţă în comunicat. Cu toate astea, Bettel „va continua să se ocupe de coordonarea lucrărilor guvernamentale şi îşi va asuma funcţia la distanţă”, a dat asigurări cabinetul.

Premierul Luxemburgului, internat în spital cu covid
Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel

Premierul a intrat în carantină, timp de zece zile, pe data de 27 iunie, la mai puţin de 48 de ore după un summit european la Bruxelles, la care s-a întâlnit cu alţi lideri UE. Bettel prezenta simptome ușoare ale infecției Covid-19 încă de la summit, acuzând dureri de cap și febră.

Autoritățile din Marele Ducat au transmis că niciun alt participant la summit nu a fost considerat caz de contact, iar gesturi-barieră au fost respectate. Xavier Bettel a fost vaccinat cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford la 6 mai.

Kate Middleton, în carantină zece zile, după ce a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv Covid-19

Reprezentanții Palatului Kensington au transmis că Ducesa de Cambridge intră în carantină, timp de zece zile. Kate Middleton a intrat recent în contact cu o persoană testată pozitiv Covid-19.

„Ducesa de Cambridge a intrat, săptămâna trecută, în contect cu o persoană care a fost testată ulterior pozitiv cu covid-19. Alteţa sa regală nu prezintă niciun simptom, însă respectă toate directivele guvernamentale relevante şi se autoizolează acasă”, a anunțat un purtător de cuvânt al Palatului Kensington.

Kate a participat la mai multe evenimente săptămâna trecută, inclusiv vineri, la Campionatul de tensi de la Wimbledon. Soția prințulu William ar fi urmat să fie prezentă, luni, la marcarea a 73 de ani de la înfiinţarea Serviciul Naţional britanic de Sănătătate (NHS).

Urmăriți Impact.ro și pe