Florin Cîțu despre posibilitatea de a avea noi restricții: ” Niciodată, avem vaccin. Acel certificat nu e o restricție”

Nicu Stan, Diana Timișoreanu 30.08.2021, 20:28
Florin Cîțu despre posibilitatea de a avea noi restricții: ” Niciodată, avem vaccin. Acel certificat nu e o restricție”

Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea de a avea noi restricții în România. Astfel, premierul exclude așa ceva, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus va crește. ”Niciodată, avem vaccin. Acel certificat nu e o restricție”. De asemenea, Raed Arafat exclude un lockdown așa cum a avut parte România anul trecut.

Florin Cîțu asigură românii că nu vor mai avea parte de restricții noi, chiar dacă numărul de cazuri de coronavirus va crește

Florin Cîțu spune că românii nu vor mai avea parte de alte restricții chiar dacă numărul de infecții cu coronavirus va crește. Premierul Florin Cîţu spune că autorităţile nu vor institui noi restricţii, în contextul creşterii numărului de noi cazuri de coronavirus.

”Vreau să iau experienţa de anul trecut şi să o combinăm cu ceea ce avem astăzi – avem vaccin”, a spus Florin Cîțu.

Raed Arafat exclude un nou lockdown in Romania
Raed Arafat exclude un nou lockdown in Romania

România a trecut prin pandemie fără vaccin

”Niciodată”, a fost replica lui Florin Cîţu, atunci când a fost întrebat dacă se pune problema introducerii de noi restricţii, în contextul în care numărul de cazuri de coronavirus este tot mai mare de la zi la zi.

Premierul spune că România a trecut în 2020 prin pandemie fără să existe vaccinul împotriva coronavirusului.

România are vaccin

”Am trecut prin pandemie anul trecut fără vaccin. Şi totuşi am avut… mersul la mall a fost deschis, deşi au fost închise foarte multe dintre magazine.

Vreau să iau experienţa de anul trecut şi să o combinăm cu ceea ce avem astăzi – avem vaccin, avem o soluţie şi vom vedea care sunt cele mai bune variante. Dar acel certificat nu este o restricţie”, a spus premierul Florin Cîțu.

RaedAraft exclude un lockdown în România

De asemenea, șeful DSU, Raed Arafat, spune că nu se pune problema unui nou lockdown în cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Acesta vorbește mai degrabă despre ”permisii pentru unii”, adică persoane vaccinate sau testate anti-coronavirus.

”Am mai spus acest lucru: lockdown cum a fost înainte nu se preconizează, pentru că avem alte mijloace și posibilități. Noi nu am avut lockdown total, cum s-a întâmplat în alte țări. Noi am avut poate o situație mai serioasă la începutul pandemiei, dar apoi am mers pe incidențe, pe măsuri mai mult locale sau zonale, nu pe măsuri generale sau naționale, cu mici excepții, și acest lucru cred că va fi din nou abordarea noastră mai departe”, a spus Raed Arafat într-o conferință de presă.

Bilanț coronavirus

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 699 de cazuri noi de infectare cu virusul ucigaș, iar 11 pacienţi au decedat. De asemenea, 280 de persoane sunt internate la ATI.

De altfel, numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut constant în ultima perioadă, iar autoritățile avertizează ca vom ajunge cât de curând la 2.000 de cazuri pe zi.

Urmăriți Impact.ro și pe