Bugetarii vor trebui să se vaccineze anti-covid sau să se testeze. Anunţul a fost făcut de Florin Cîţu

Iancu Andreea, Mihai Ianoși 28.08.2021, 14:03
Bugetarii vor trebui să se vaccineze anti-covid sau să se testeze. Anunţul a fost făcut de Florin Cîţu

Un anunț recent făcut de premierul Florin Cîțu aduce vești pentru bugetarii din România, care vor trebui să se vaccineze anti-covid sau să se testeze periodic. Primul ministru al țării a vorbit recent despre această posibilitate ca toți angajații din sistemul public să fie imunizați sau testați pentru Covid-19 în următoarele luni. În plus, prim-ministrul Cîțu a adăugat că va exista o propunere în acest sens și în cadrul coaliției de guvernare.

Florin Cîțu susține că bugetarii vor trebui să se vaccineze anti-covid sau să se testeze. Care sunt motivele invocate de premier

Prim-ministrul Florin Cîțu a dat o veste importantă pentru bugetarii din România, după ce a afirmat că aceștia vor trebui să se vaccineze anti-covid sau să se testeze periodic. Oficialul român a afirmat că angajații care obișnuiesc să intre în contact cu cetățenii ar trebui să fie imunizați sau să treacă prin teste pentru covid-19 în mod periodic. Pentru că decizia nu este una radicală deocamdată, Florin Cîțu a menționat că va propune în cadrul coaliției de guvernare vaccinarea sau testarea bugetarilor.

În plus, liderul Guvernului va discuta inclusiv cu specialiștii din domeniu pentru a putea să ajungă la soluția optimă pentru întreaga populație. Astfel, autoritățile încearcă să excludă presiunea noului val patru al pandemiei, care se instalează treptat și în România. Astăzi, 28 august, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 au urcat la peste 1000 de persoane. 

Vă spun opinia mea personală şi discutăm după aceea care va fi soluţia. Cred că nu doar personalul medical, ci şi personalul din învăţământ, şi personalul din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, angajaţii din sistemul public care lucrează în sistemul bugetar ar trebui cu toţii să fie vaccinaţi sau testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune. Vom vedea, în funcţie de discuţiile cu specialiştii, care va fi varianta aprobată. Vom discuta şi în Coaliţie şi vedem, dar eu cred că, acolo unde intră în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili, a spus Cîţu, aflat într-o vizită importantă la Botoșani.

Florin Cîțu a anunțat că bugetarii vor trebui să se vaccineze anti-covid sau să se testeze
Vaccinarea anti-covid sau testarea ar putea deveni obligatorii pentru angajații din sectorul public

Deciziile liderilor europeni cu privire la vaccinarea obligatorie. Ce spun Angela Merkel și Emmanuel Macron

Pe de altă parte, întreaga lume încearcă să combată noul val al pandemiei, în care predomină tulpina Delta, o variantă mult mai contagioasă a bolii. Astfel, președintele Franței, Emmanuel Macron, a decis ”abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii” dacă gradul de imunizare nu ajunge acolo unde se dorește.

În Germania, acolo unde aproximativ 35,4 milioane de persoane, ceea ce înseamnă 42,6%, au primit ambele doze de ser împotriva coronavirusului, iar 48,6 milioane, adică 58,5%, au primit o doză, Angela Merkel privește lucrurile într-o mod mult mai relaxat. Liderul german, care urmează să se retragă din funcția de Cancelar, susține că nu este necesară impunerea imunizării.

Nu cred că putem câştiga încredere prin schimbarea a ceea ce am spus până acum, adică fără vaccinare obligatorie, dar cred că putem câştiga încredere făcând publicitate vaccinării şi, de asemenea, lăsând cât mai mulţi oameni să devină ambasadori ai vaccinului pornind de la propria experienţă, a declarat Angela Merkel la o conferinţă de presă la Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...