Guvernul s-a sesizat la creșterea prețului energiei electrice. Florin Cîțu, ședință cu șefii mai multor instituții importante

Ioana Bucur 30.08.2021, 17:57
Guvernul s-a sesizat la creșterea prețului energiei electrice. Florin Cîțu, ședință cu șefii mai multor instituții importante

Creșterea prețului energiei electrice a ajuns pe masa Guvernului. Florin Cîțu va avea o ședință cu șefii mai multor instituții importante. Se caută soluții urgente pentru iarna ce urmează.

Florin Cîțu, ședință pe tema creșterii prețului energiei electrice

Guvernul caută soluții, în contextul declarațiilor îngrijorătoare făcute de primarul Bucureștiului, Nicușor Dan. Florin Cîțu a anunțat că va avea o ședință cu șefii mai multor instituții, pe tema creșterii prețului energiei electrice.

„Mâine o să am o întâlnire cu ANRE, ANPC, Consiliul Concurenţei pentru a identifica soluţii”, a spus Florin Cîţu.

Sâmbătă, la Botoșani, premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă ar accepta propunerea furnizorilor de energie de a elimina TVA-ul din facturile de electricitate și gaze.

„O soluţie ca aceasta este o soluţie foarte dură sau o soluţie permanentă, pentru o problemă temporară. Sunt de acord şi am venit cu soluţia de a aduce mai aproape implementarea legii consumatorului vulnerabil în loc de octombrie 2022, o să fie de la 1 ianuarie 2022. În acelaşi timp, avem o soluţie de a compensa parte din factură pentru lunile de iarnă anul acesta pentru mai mult decât consumatorul vulnerabil. Avem soluţii.

Nu vreau să umblu la sistemul fiscal pentru că apoi e dificil de revenit asupra lui şi implicaţiile sunt total diferite. Dar vom susţine în această iarnă consumatorii, consumatorul vulnerabil şi mare parte a populaţiei să treacă peste această iarnă şi să nu aibă un impact creşterea preţurilor. Vom compensa o parte din factură. Multe din aceste companii au avut profituri mai mari decât se aşteptau aşa că sunt sigur că există resurse pentru a susţine”, a explicat Florin Cîţu.

Cât despre ce îi așteaptă pe bucureșteni în această iarnă, premierul a afirmat că Primăria va trebui să acopere subvenția și că instituția a avut suficienți bani în buget.

„Primăria trebuie să plătească subvenţia, a avut bani în buget, sunt câteva sute de mii lei în contul PMB”, a precizat premierul.

Guvernul s-a sesizat la creșterea prețului energiei electrice
Florin Citu

Ce spune Nicușor Dan despre scumpirea facturilor

Primarul Capitalei nu a putut răspunde în momentul în care a fost întrebat dacă resimte scumpirea facturilor, dezvăluind că, în casa sa, de acest capitol se ocupă soția.

„Personal, de ce se întâmplă, în familia mea se ocupă soția.”

Dan a explicat că prețul căldurii este o chestiune „foarte serioasă”.

„Urmează să vedem, este din nou un întreg ciclu, gazul care vine la Romgaz, negocierea între Romgaz și ELCEN, prețul gigacaloriei pe care urmează să îl fixeze ANRE, și o eventuală hotărâre de guvern pentru consumatorii vulnerabili. Toate astea sunt discuții pe care urmează să le avem, nu am date”, a afirmat primarul general.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...