Premieră în România. Investiția uriașă care promite să ne scape de grija surselor de energie. Nu vom mai fi codașii Europei

Stan Filon 17.09.2022, 07:57
Premieră în România. Investiția uriașă care promite să ne scape de grija surselor de energie. Nu vom mai fi codașii Europei

Transelectrica, operatorul sistemu­lui naţional de transport al energiei, a acordat la finalul lunii trecute avizul tehnic pentru racordarea la rețea a celui mai mare parc eolian din România! Proiectul respectiv va fi amplasat în Galați și va produce nu mai puțin de 629 MW. Investiția pentru acest parc eolian este na foarte importantă, însă proprietarii afacerii sunt unii cu experiență.

Investiția uriașă care promite să ne scape de grija surselor de energie

Așadar, cel mai mare parc eolian din România urmează să fie construit în Galați, cu o investiție de 500. de milioane de euro. Datele Transelectrica arată că după exploatarea parcului eolian de la Galați se va produce 629 de MW, iar România ar putea deveni un jucător important pepiața europeană.

În acest moment, cel mai mare parc eolian local este Fântânele-Cogealac, cu o capacitate de producție de energie de 600 MW. Acesta este împărţit în două proiecte gestionate de companii diferite. Parcul Fân­tânele-Cogealac este o investiţie de 1 miliard de euro realizată de cehii de la CEZ în peri­oada 2010-2012.

Investitia uriasa care promite sa ne scape de grija surselor de energie
Investitia uriasa care promite sa ne scape de grija surselor de energie

Investiție de 500.000 de euro

Dacă în acea perioadă ridicarea parcului a costat un miliard de euro, iată că acum unul asemănător costă doar 500 de mii de euro, potrivit estimărilor zf.ro, ceea ce înseamnă că materialele s-au ieftin, față de acum 10 ani.

Proprietarul parcului care se ridică în Galați este unul cu experiență, fiind același care deține și parcul de la Fântânele-Cogealac, respectiv cehii de la CEZ, care vor produce în România cu ajutorul energiei verde nu mai puțin de 1229 de MW.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...