Prăjitura Uraganul, deliciul cu mere și vanilie. E noua senzație a bucătăriei românești

Ioana Bucur 17.06.2021, 17:26
Prăjitura Uraganul, deliciul cu mere și vanilie. E noua senzație a bucătăriei românești

Arată bine, este gustoasă și foarte simplu de făcut. Prăjitura Uraganul, deliciul cu mere și vanilie, este o rețetă ce nu ar trebui să lipsească din arsenalul niciunei gospodine.

Prăjitura Uraganul, deliciul cu mere și vanilie

În doar câteva minute și cu efort minim, poți pune pe masă pentru musafiri sau cei dragi un desert spectaculos. Prăjitura Uraganul, cu mere și vanilie, se prepară ușor și poate fi încercată, cu succes, chiar și de cei care nu au prea multă experiență în bucătărie.

Prăjitura Uraganul – Ingrediente

Pentru cremă:

  • un ou
  • 50 grame de zahăr – echivalentul a două linguri
  • 15 grame de amidon de porumb – adică cinci lingurițe
  • 250 mililitri de lapte – un pahar
  • o linguriță de extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat

Pentru aluat:

  • două ouă
  • 100 grame de zahăr – adică o jumătate de pahar
  • un praf de sare
  • 100 mililitri de lapte
  • 200 grame de făină
  • 13 grame de praf de copt
  • o linguriță de extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat
  • două mere
  • două linguri de suc de lămâie
  • zahăr pudră, pentru decor
Prăjitura Uraganul
Prăjitura Uraganul

Mod de preparare

Crema:

Într-un vas mic, cu fundul gros, se pun oul, zahărul și amidonul de porumb și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Apoi, se adaugă laptele, treptat.

Crema se încălzește, pe foc mediu, amestecând continuu, până când încep să se formeze primele bule de clocotire la suprafață. Reduceți focul și lăsați-o la fiert pentru unul sau două minute, până devine mai groasă. După ce se ia de pe foc, se adaugă extractul de vanilie sau zahărul vanilat și se amestecă.

În timp ce crema se răcește, se curăța merele de coajă și cotoare. Se taie felii subțiri care se stropesc apoi cu suc de lămâie, pentru a preveni oxidarea.

Aluatul:

Cu mixerul setat la viteză mare, se bat ouăle, zahărul tos, zahărul vanilat și praful de sare, timp de șapte-opt minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă, voluminoasă și albicioasă. Se adaugă laptele, moment  în care aparatul se setează la viteză mică. Se pun făina cernută împreună cu praful de copt și se mixează în continuare. Se adaugă apoi și merele și se amestecă, ușor, cu o spatulă.

Se pregătește o tavă de copt, ce se tapetează cu hârtie de copt unsă cu ulei de floarea soarelui. Se toarnă compoziția pentru aluat cu grijă, uniform. Crema de vanilie se pune într-un poș și se aplică peste compoziția de aluat, sub formă de spirală, începând din mijlocul tăvii.

Se lasă la copt timp de jumătate de oră, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. După ce se scoate de la copt, se mai lasă încă 15 minute în vas, abia apoi se scoate și se lasă până se răcește complet. Înainte de servire, poate fi presărată cu zahăr pudră.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...