Cartofi noi cu smântână, o reţetă delicioasă de sezon. Nu ai voie să o ratezi

Ioana Bucur 15.06.2021, 20:40
Cartofi noi cu smântână, o reţetă delicioasă de sezon. Nu ai voie să o ratezi

Uneori, o porție delicioasă din mâncarea preferată, gătită ca la mama acasă, este absolut necesară! Uitați de slăbit, luați o pauză de la dietă și încercați cartofi noi cu smântână, o rețetă delicioasă de sezon.

Rețetă cartofi noi cu smântână

Fragezi și înveliți într-o coajă crocantă, sunt un răsfăț culinar, chiar și pentru cei mai exigenți dintre noi. Se prepară simplu, iar lista de ingrediente nu va da nimănui bătăi de cap.

Ingrediente

Un sfert de oră timp de preparare a ingredientelor și aproape o oră de stat la copt, în cuptor. Într-un timp scurt, poți pune pe masă un preparat pe care se vor bate pofticioșii. Ingredientele de care ai nevoie pentru patru porții:

  • un kilogram cartofi noi
  • două linguri de ulei de măsline sau o lingură de untură de casă
  • sare după gust

Pentru sosul de smântână cu mărar:

  • 500 mililitri smântână ușor acrișoară
  • sare după gust
  • o legătură mărar verde (sau pătrunjel, în funcție de preferințele fiecăruia)
  • doi sau trei căței de usturoi
Reteta cartofi noi cu smantana
Reteta cartofi noi cu smantana

Cartofi noi cu smântănă – Mod de preparare

Se spală cartofii noi cu simț de răspundere, apoi se lasă în jur de zece minute în apă rece. Dacă nu vreți să îi gătiți în coajă, se îndepărtează cu grijă pielița și se mai dau printr-un jet de apă, asigurându-vă că sunt bine curățați.

După ce sunt spălați, se șterg cu un prosop de bucătărie din hârtie. În cuptorul preîncălzit, la 200 de grade Celsius, se așează toți cartofii noi într-un vas termorezistent (poate fi din metal, ceramică sau din sticlă de Jena) și se presară peste ei sare. Se stropesc apoi cu ulei de măsline și se amestecă puțin în vas, până se ung pe toate părțile. Dacă aveți untură de porc, nu ezitați să o folosiți!

Vasul se pune în cuptor fără să fie acoperit cu folie și fără să se toarne apă printre cartofi, și se lasă la copt timp de 50 de minute.

Se pune smântâna într-un bol suficient de mare, se adaugă mărarul verde tocat mărunt și cățeii de usturoi zdrobiți. Amestecați bine și adăugați sare, după gust. După cele 50 de minute, se scot cartofii din cuptor, se pune câte o lingură din sosul abia preparat peste fiecare și se bagă la loc, pentru încă 15 minute, mărind temperatura la 220 de grade Celsius, iar apoi se savurează cu zâmbetul pe buze. Poftă bună!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...