Crăiasa Zăpezii este una dintre prăjiturile populare, pe care foarte multe gospodine preferă să o pregătească pentru familie sau invitați. Cu toate acestea, pentru a prepara una gustoasă, cu care să îi dai pe spate pe cei dragi, există câteva secrete pe care trebuie să le știi atunci când pregăteşti celebra prăjitură.
Chef Florin Dumitrescu este implicat într-o campanie cu magazinul Lidl România și divulgă numeroase rețete de preparate numai de el știute. Astfel, dacă vrei să prepari prăjitura Crăiasă Zăpezii după rețeta lui Florin Dumitrescu, îți dezvăluim ce ingrediente folosește pentru a prepara prăjituri și deserturi gustoase.
Ingrediente pentru prăjitura Crăiasa Zăpezii
Separp ouăle în primul rând. Albușurile le vei folosi la blat, iar gălbenușurile la crema de vanilie. Pentru prepararea blatului ai nevoie de 6 linguri de zahăr și 6 albușuri. Bate-le bine și adaugă peste ele un baton de vanilie. Încorporează apoi faina treptat și pune la cuptor compoziția obținută, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 170°C, pentru aproximativ 25 de minute. Pentru crema de vanilie folosește gălbenușurile rămase și amestecă-le cu 200 g de zahăr și 100 g de făină. Între timp, se pune laptele la fiert, apoi tornă-l peste crema de gălbenușuri obținută. Se amestecă bine apoi se pune din nou la foc mic.
Atenție, este nevoie să amesteci încontinuu crema ca să nu se prindă. După ce este gata, adaugă în ea și un cub de unt și las-o la răcit. Separat, într-un vas mediu, pune la fiert frișca lichidă până se reduce 10% din masă. Adaugă apoi gelatina topită, lasă compoziția să fiarbă, apoi adaugă și ciocolata ruptă în bucăți mici. Amestecă bine până se răcește complet. Poți decora prăjitură cu fulgi de cocos.
Această reţetă este preferata lui Florin Dumitrescu, care a devenit recent colaborator în cadrul unei campanii de promovare a unei alimentații cu produse bio. Este vorba despre o serie de episoade online, filmate la el acasă, împreună cu soţia sa, Cristina. Pe lângă reţete savuroase, cei doi împărtăşesc urmăritorilor şi secrete din viața lor de familie, de la grija pentru mâncarea fetițelor, până la importanța unei alimentații echilibrate.