Prăjitura lui mamaie, rețeta care a făcut senzație la Chefi la Cuțite. Cum să o prepari exact la fel ca Narcisa

Nicu Stan 17.06.2021, 09:26
Prăjitura lui mamaie, rețeta care a făcut senzație la Chefi la Cuțite. Cum să o prepari exact la fel ca Narcisa

Prăjitura lui mamaie, rețeta care a făcut senzație la Chefi la Cuțite. Cum să o prepari exact la fel ca Narcisa, vezi în articolul de mai jos.

Narcisa de la Chefi la Cuțite a dezvăluit cu lux de amănunte cum se face ”prăjitura lui mamaie”. Care sunt ingredientele și cum se prepară

Prăjitura lui mamaie este rețeta care Narcisa a făcut senzație la Chefi la Cuțite. Cum să o prepari la fel ca ea. Narcisa Birjaru este revelaţia noului sezon al emisiunii Chefi la cuţite. Narcisa a dezvăluit pe contul său de socializare reţeta cu care a obţinut admiraţia chefilor de la Chefi la Cuțite şi simpatia publicului: „Prăjitura lui mamaie”.

Narcisa este singura din echipa lui chef Scărlătescu care a ajuns în finala sezonului IX . Tânăra a explicat cu lux de amănunte cum poate fi făcută „Prăjitura lui mamaie”, un dulce delicios care se prepară cu foietaj şi cremă de iaurt.

Narcisa Birjaru a castigat sezonul IX Chefi la Cutite
Narcisa Birjaru a castigat sezonul IX Chefi la Cutite

Ingrediente:

1 pachet foi de plăcintă
500 g iaurt
5 ouă
zahăr vanilinat
200 grame fructe confiate sau stafide
zahăr după gust

Mod de preparare al prăjiturii lui mamaie

Prepararea prăjiturii lui mamaie începe prin separarea albușurilor de gălbenușuri. După ce separarea s-a făcut, cele 5 albușuri cu un praf de sare se bat spumă. La gălbenușurile bătute spumă se adaudă și zahăr după gust.

După ce albușurile au fost bătute până telul stă în picioare, se trece la gălbenușuri. Gălbenușurile se bat cu zahăr și cu esența de vanilie. După ce gălbenușurile au fost bine bătute, peste ele se adaugă iaurtul după care totul se omogenizează din nou.

Adăugarea albușurilor

În această compoziție se adaugă și albușurile bătute spumă. Totul se amestecă încet cu mișcări de jos în sus, astfel încât spuma de la albușuri să nu se lase prea tare. Să rîmână cât se poate de aerată. După prepararea cremei, se trece la întinsul foilor.

Mai întâi se asează o foaie de copt pe fundul unei tăvi. Apoi, se așează patru foi de plăcintă care au fost unse în prealabil cu unt. După ce cele patru foi au fost așezate în tavă se adăugă compoziție.

Cât se coace prăjitura lui mamaie

Peste compoziția turnată în tavă se presară fructe confiate sau stafide, după care se adaugă alte 4 foi de plăcintă. Procedeul se repetă până când tava s-a umplut sau ați atins dimensiunea dorită pe care o vreți pentru părjitură.

Cuptorul trebuie încins la 170 de grade. După ce prăjitura lui mamaie a fost băgată la cuptor aceasta va trebui să stea acolo în jur de 45 de minute.  Când este gata, pudrați cu zahăr și serviți. Vă dorim Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe