Cum se face corect glazura de ciocolată pentru diferite prăjituri

Emanuela Pană 26.09.2021, 08:51
Cum se face corect glazura de ciocolată pentru diferite prăjituri

Gustoasă și aspectuoasă, glazura de ciocolată este ideală pentru numeroase prăjituri de casă, precum eclere, torturi, gogoși, inclusiv negresă, sau pentru a garnisi deserturi precum salata de fructe. În plus, glazura de ciocolată este și foarte simplu de făcut. Fină, cremoasă și savuroasă, e musai să treceți această rețetă de glazură de ciocolată în caietul cu notițe din bucătărie.

Cum se face corect glazura de ciocolată

Majoritatea torturilor, precum și multe dintre prăjituri au nevoie de glazură, fapt pentru care ne-am gândit că ți-ar fi de folos să știi cum se prepară glazura de ciocolată în casă. Ușor de făcut din doar câteva ingrediente, glazura de ciocolată este perfectă pentru a orna diferite prăjituri.

Dacă ești în căutarea unei rețete de glazură de ciocolată cu care să îmbraci un tort, de exemplu, și să arate impecabil, atunci e ziua ta norocoasă căci am pregătit pentru tine patru astfel de rețete, pentru ca tu să o poți alege pe cea mai potrivită pentru desertul tău, în funcție de ingredientele pe care le ai în casă. Acestea sunt:

1. Glazura de ciocolată pe bază de lapte și cacao

INGREDIENTE:

  • 3 linguri de lapte;
  • 5 linguri de zahăr;
  • 3 linguri de cacao;
  • 50 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amestecă ingredientele uscate: zahăr și cacao;
  2. Se toarnă laptele și se adaugă untul moale;
  3. Se pune pe foc vasul cu ingredientele;
  4. Se fierbe glazura la foc mic, amestecând continuu;
  5. După circa 2 minute, se toarnă un strop de glazură pe o farfurie răcită la congelator. Acest truc vă va ajuta să vă dați seama dacă glazura este sau nu gata. Dacă se întărește, puteți lua glazura de pe foc și o puteți folosi.
  6. Dacă picătura de ciocolată se prelinge, însă, și nu se întărește, mai fierbeți puțin și după fiecare 1-2 minute verificați consistenţa.

2. Glazura de ciocolată lucioasă şi netedă pe bază de frișcă

INGREDIENTE:

  • 120 g de ciocolată neagră;
  • 2 lingurițe de zahăr pudră;
  • 50 ml de apă;
  • 50 ml de frişcă;
  • 30 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune ciocolata bucăți la baie de aburi. Atenție! Vasul în care este ciocolata nu trebuie să se atingă de apă, aceasta topindu-se de la aburii eliminați. Se amestecă în mod regulat.
  2. Când ciocolata începe să se topească, se adaugă apa câte puțin. Se amestecă bine.
  3. Se adaugă zahărul pudră și se amestecă.
  4. Se adaugă frișca și se amestecă bine din nou.
  5. La final se adaugă untul. Când acesta se topește, glazura de ciocolată este gata pentru a fi folosită.

Citește și: Cel mai bun tort de ciocolată şi cremă de lapte. Secretul unui blat perfect

4 variante delicioase pe care trebuie să le încerci

V-ați plictisit să cumpărați glazuri scumpe din comerț sau de rețete cu un rezultat nu tocmai grozav? Dacă răspunsul este afirmativ, trebuie să încercați rețetele din acest articol.

Cum se prepară glazura de ciocolată. 4 rețete diferite dar extrem de gustoase
Cum se prepară glazura de ciocolată. 4 rețete diferite dar extrem de gustoase

3. Glazura de ciocolată  pe bază de lapte condensat

INGREDIENTE:

  • 3 linguri de cacao sau 70 gciocolată neagră;
  • 4 linguri de unt moale;
  • 4 linguri de lapte condensat.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se topește untul la foc mic.
  2. Se adaugă pudra de cacao sau ciocolata bucăți. Se amestecă.
  3. Se adaugă laptele condensat și se ține compoziția la foc până ce dă în clocot.
  4. Se ia glazura de pe foc și se răcește până la până la 50-60°C, după care se poate utiliza.

4. Glazura de ciocolată  pe bază de smântână

INGREDIENTE:

  • 2 linguri de cacao;
  • 2 linguri de smântână;
  • 2 linguri de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se amestecă toate ingredientele și se freacă cu o lingură până la omogenizare, direct în vasul în care se fierbe glazura.
  2. Se pune amestecul la foc și se încălzește până va da în clocot. Se răcește puțin glazura, după care se folosește pentru destinație.

De menționat că această variantă nu vă va oferi o acoperire lucioasă, fiind perfectă pentru deserturile care se presară cu nucă, fulgi de cocos sau drajeuri decorative.