Poveste emoționantă de viață. Motivul pentru care o fetiță de numai șase ani, din Botoșani, se trezea cu noaptea în cap pentru a-și ajuta sora mai mică

Elena Avramescu 18.04.2023, 10:55
Poveste emoționantă de viață. Motivul pentru care o fetiță de numai șase ani, din Botoșani, se trezea cu noaptea în cap pentru a-și ajuta sora mai mică

Poveste incredibilă de viață a unei fetițe de numai șase ani, din Botoșani, care s-a transformat în adevărata mamă pentru sora ei mai mică, din cauza neglijenței părinților săi. Astfel că aceasta a fost nevoită să se trezească noapte de noapte pentru a-i da mâncare surorii mai mici, cu toate că locuia împreună cu părinții în aceeași casă, însă acestora nu le păsa de alimentația lor.

O fetiță de 6 ani din Botoșani, o adevărată eroină

Este povestea unei fetițe din localitatea Luna, care locuiește în aceeași casă cu părinții și sora sa de numai doi ani, însă împreună și cu alți doi frați vitregi de 10 și 12 ani. Din păcate, nici mediul de viață nu este unul tocmai ok pentru copii, mai ales că tatăl consumă des alcool și devine extrem de agresiv, iar mama nu-și asumă nicio responsabilitate pentru copii.

În acest sens, s-a dat startul unei anchete sociale la Primăria Lunca, care a reușit să scoată în evidență faptul că cei patru copii nu sunt îngrijiți așa cum trebuie, tocmai de aceea a fost făcută către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului o propunere de a scoate minorii din acel meniu.

„Declarațiile au fost făcute de frații mai mari în timpul anchetei sociale”, a notat unul dintre funcționarii implicați în acest caz, potrivit botosaninews.ro.

Poveste emotionanta de viata
Poveste emotionanta de viata

Se pare că, în cele din urmă, părinții au rămas fără niciunul dintre copii chiar în Săptămâna Mare. Astfel că aceștia au pierdut, în baza unei decizii a Tribunalului Botoșani, toate drepturile asupra celor patru copii.

Este vorba despre Dumitru Pavăl și Ionela Andreea Capverde, care au fost reclamați la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru că nu își îngrijeau așa cum se cuvine copiii pe care îi aveau în grijă. În plus, se pare că cei doi băieți erau agresași verbal și fizic de tatăl lor vitreg.

DGASPC a cerut în instanță ca acești copii să fie scoși din mediul lor actual și să fie transferați în plasament la asistenții maternali, iar instanța a admis cererea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...