Un poștaș din Pașcani a plecat în vacanță pe banii pensionarilor cărora ar fi trebuit să le ducă pensiile. Bărbatul avea chef de relaxare, însă nu avea banii necesari pentru a pleca în concediu, așa că a recurs la o faptă care i-a adus rapid un dosar penal pe numele său. Fapta a avut loc în anul 2018, însă factorul poștal și-a aflat de-abia acum sentința dictată de judecători. Vedeți mai jos ce a pățit angajatul Poștei Române.
Așadar, un poștaș care a râmnit la pensiile oamenilor și-a aflat recent pedeapsa dictată de judecători. Mihai Șerban a plecat în anul 2018 în concediu, deși nu avea bani. Acesta a recurs la o faptă penală pentru a pleca în concediu. Mai exact, a semnat două cupoane de pensie în locul pensionarilor, apoi și-a păstrat banii pentru el. Vorbim despre suma de 2500 de lei, bani cu care poștașul a plecat într-un binemeritat concediu.
Înainte de a pleca la distracție, factorul poștal le-a spus celor doi pensionari că nu sunt bani de pensii, însă aceștia au intrat la bănuieli atunci când au aflat că vecinii lor au încasat pensia, așa că au mers la oficiul poștal pentru a depune o plângere.
Dirigintele poştei păşcănene nu l-a putut lua imediat la întrebări pe Şerban, deoarece poștașul era deja plecat în concediu. La reîntoarcere însă, bărbatul a fost confruntat de șeful său și și-a recunoscut imediat fata. A returnat banii și și-a dat demisia din funcție. Lucrurile nu au rămas însă așa.
Procurorii au aflat despre fapta lui Șerban, așa că au deschis un dosar penal pe numele său, fiind acuzat de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals. Ținând cont de faptul că prejudiciul a fost restituit, iar fostul poștaș nu avea antecedente penale și avea și o situație socială problematică, procurorii au propus o pedeapsă cu suspendare.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Bărbatul a aflat recent că a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ca şi la plata a 1.700 lei, reprezentând cheltuielile judiciare efectuate de stat. Sentinţa poate fi atacată cu apel.