Poliția și agenții federali l-au identificat pe autorul atacului de la metroul din New York. Bărbatul, reținut. Unde a fost găsit 

Mihnea Tălău, Ana Anitoiu 13.04.2022, 21:38
Poliția și agenții federali l-au identificat pe autorul atacului de la metroul din New York. Bărbatul, reținut. Unde a fost găsit 

Poliția și agenții federali îl caută pe bărbatul care a declanșat bombe fumigene și a împușcat alți pasageri la bordul unui vagon de metrou din New York, rănind peste 20 de persoane înainte de a fugi de la locul faptei. Autorul sângerosului atac a fost identificat. Este vorba de un afro-american în vârstă de 62 de ani. Deocamdată nu se poate vorbi despre un act de terorism.

Focuri de armă la metroul din New York

Update 13 martie, ora 21:38. Principalul suspect în cazul atacului armat de la metroul din Brooklyn, New York, a fost reținut, miercuri. Se afla în Manhattan. Anunțul a fost făcut de un oficial din cadrul forţelor de ordine.

Știre inițială:

Atacul a izbucnit în timpul aglomerației de marți dimineața, în timp ce metroul, cu destinația Manhattan, intra într-o stație subterană din cartierul Sunset Park din Brooklyn, transmite Reuters.

Poliția a declarat că 10 persoane au fost lovite direct de focuri de armă, cinci dintre ele fiind spitalizate în stare critică, dar stabilă, în timp ce alte 13 persoane au suferit insuficiență respiratorie sau au fost rănite în aglomerația de călători frenetici care fugeau din vagonul de metrou plin de fum. Unii pasageri răniți s-au prăbușit în timp ce fugeau pe peronul stației 36th Street.

Se așteaptă ca toate victimele să supraviețuiască rănilor suferite, a declarat poliția într-o conferință de presă de seară, în care autoritățile au oferit, de asemenea, recompense în valoare totală de 50.000 de dolari pentru informații care să conducă la arestarea unui suspect despre care se crede că a acționat singur.

Poliția si agenții federali l-au identificat pe autorul atacului de la metroul din New York. Cine este acesta
Autorul atacului de la metroul din New York. gasit

Vânătoarea de oameni s-a concentrat inițial în jurul unei dube U-Haul găsită câteva ore mai târziu parcată pe o stradă din Brooklyn și pe o „persoană de interes” identificată de poliție ca fiind Frank James, despre care se crede că ar fi închiriat vehiculul în Philadelphia.

Poliția a declarat că a recuperat cheia de la dubă la locul crimei și că James avea adrese în Philadelphia și Wisconsin.

Comisarul Departamentului de Poliție din New York (NYPD), Keechant Sewell, a declarat reporterilor că împușcăturile nu au fost tratate deocamdată ca un act de terorism.

Atacatorul este un bărbat afro-american în vârstă de 62 de ani

Nu se cunoaște motivul atacului, dar anchetatorii au găsit o serie de postări pe rețelele de socializare legate de un individ pe nume Frank James, care menționau lipsa de adăpost și primarul orașului New York, a declarat Sewell.

Agresorul de la metrou a fost descris de poliție, din relatările martorilor oculari, ca fiind un bărbat afro-american de constituție grea, purtând o vestă portocalie, un hanorac gri, o cască verde și o mască chirurgicală. În urma cercetărilor s-a aflat că acesta are vârsta de 62 de ani.

Comisarul a precizat că atacul a început în vagonul trenului în momentul în care acesta urma să intre în stație. Atacatorul a scos două canistre din geanta sa și le-a deschis, trimițând fum în tot vagonul de tren.

Poliția a declarat că bărbatul a tras apoi 33 de focuri de armă dintr-un pistol semiautomat Glock de 9 mm, care a fost recuperat ulterior împreună cu trei încărcătoare cu muniție extinsă, o secure, câteva artificii de larg consum și un recipient cu benzină. Se pare că arma s-a blocat în mijlocul focului, ceea ce ar fi prevenit înregistrarea unui număr mai mare de victime.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...