VIDEO

Atac terorist la Tel Aviv, soldat cu morți și răniți. Până la 1000 de polițiști au intervenit

Cătălina Burghelea 08.04.2022, 06:55

Cel puțin două persoane au murit și mai multe au fost împușcate după ce un bărbat înarmat a deschis focul în inima orașului Tel Aviv, Israel. Polițiștii au transmis că agresorul a intrat într-un bar de pe bulevardul principal și a început să tragă cu arma la întâmplare, rănind grav mai mulți trecători înainte de a fugi de la fața locului. Un număr mare de echipaje a înconjurat strada Disengoff, în timp ce autoritățile au sfătuit locuitorii din zonă să rămână în casă.

Atac terorist în inima orașului Tel Aviv

Două persoane au fost împușcate și alte câteva au fost rănite într-un atac terorist la Tel Aviv, Israel, joi seară, potrivit autorităților. Cel puțin nouă oameni au fost împușcați în atac, victimele fiind duse la spitalele Ichilov, Sheba Tel Hashomer și Wolfson. Doi bărbați, „în vârstă de aproximativ 30 de ani”, au fost declarați morți la Spitalul Ichilov. Trei persoane în stare gravă – un bărbat de 20 de ani, o femeie de 28 de ani și un bărbat de 38 de ani – erau tratate pentru răni grave, potrivit serviciului medical din Tel Aviv. Alți patru erau tratați pentru răni ușoare.

Mai multe persoane au fost împușcate mortal sau se află în stare gravă

Imaginile terifiante de la locul atacului terorist au arătat polițiști îndreptându-și armele spre etaj, în timp ce mascații percheziționau clădirile din jur, în căutarea atacatorului. Un oficial al spitalului a confirmat că cel puțin două persoane au murit, iar cel puțin patru dintre cei 12 răniți raportați ar fi în stare critică sau gravă, potrivit Centrului Medical Sourasky.

Oamenii legii au intervenit în număr mare

Rapoartele locale sugerează că până la 1.000 de ofițeri de poliție l-au căutat pe bărbatul care a tras, despre care se spune că purta pantaloni scurți negri și cămașă asortată. Zona era plină de oameni dornici să sărbătorească apropierea sfârșitului de săptămână în barurile și restaurantele de pe bulevardul din Tel Aviv.

Atacatorul a fost ucis de forțele de ordine

Presupusul suspect a fost ucis într-un schimb de focuri cu autoritățile, a anunțat Ministerul de Externe al Israelului într-un comunicat.

„Teroristul palestinian care a comis atacul cu împușcături de la Tel Aviv aseară a fost ucis într-un schimb de focuri cu forțele de securitate lângă o moschee din Jaffa”, a transmis Ministerul de Externe al Israelului.

Mesajul transmis de premierul Israelului

Oficialii au spus că „mai multe” împușcături au avut loc pe străzile Dizengoff, Gordon și zonele învecinate din Tel Aviv. Dizengoff este o promenadă importantă care străbate Tel Aviv și are multe magazine, baruri și restaurante și ar fi fost plină de oameni.

„A fost o noapte foarte grea”, a scris prim-ministrul israelian Naftali Bennett pe Twitter. „Transmit condoleanțe familiilor celor care au fost uciși și mă rog pentru însănătoșirea răniților. Forțele de securitate îl urmăresc pe teroristul care a comis atacul criminal în această seară la Tel Aviv. Oriunde este teroristul – noi vom ajunge la el. Și toți cei care l-au ajutat indirect sau direct vor plăti un preț”, a precizat premierul.

Val de atacuri teroriste în Israel

Tragedia de joi seară este unul dintre numeroasele atacuri teroriste recente în Israel. Au avut loc trei astfel de incidente fatale la sfârșitul lunii martie. Pe 30 martie, cinci persoane au fost împușcate la Bnei Brak, la est de Tel Aviv, de un bărbat pe o motocicletă care a fost ucis ulterior de poliție. Una dintre victime era ofițer de poliție.

Cu două zile mai devreme (28 martie), doi polițiști au fost împușcați și alți patru au fost răniți într-un atac. Apoi, cu o săptămână înainte, patru persoane au fost ucise într-un atac cu armă albă în orașul Beerșeba, din sudul Israelului. Suspectul a fost împușcat. Statul Islamic a revendicat majoritatea atacurilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...