Peste 40 de răniți și “mai mulți morți”, după ce o mașină a intrat intenționat în mulțime în SUA. Suspectul a fost identificat VIDEO

Cătălina Burghelea 23.11.2021, 05:51
Peste 40 de răniți și “mai mulți morți”, după ce o mașină a intrat intenționat în mulțime în SUA. Suspectul a fost identificat VIDEO

Tragedie în SUA! O mașină a intrat intenționat, duminică seara, în mulţimea care venise pentru o paradă de Crăciun, în oraşul american Waukesha, din statul Wisconsin. Sunt mai mulţi morţi şi peste 20 de răniţi, a anunţat poliţia locală. Mărturiile oamenilor sunt îngrozitoare.

Tragedie la o paradă de Crăciun

Update 23 noiembrie, ora 5:46. A fost identificat şoferul acuzat că a intrat cu viteză în participanţii la o paradă de Crăciun, în oraşul Waukesha din statul american Wisconsin. Bărbatul va fi inculpat pentru uciderea a cinci persoane, au precizat autorităţile americane de anchetă.

„Potrivit informaţiilor noastre, suspectul a fost implicat într-o dispută conjugală cu câteva momente înainte de producerea faptelor” şi „nu există nicio dovadă că a fost un act terorist”, a spus Daniel Thompson, şeful poliţiei din Waukesha.

Şoferul este Darrell Brooks Jr., are 39 de ani și locuieşte în Milwaukee. Acesta a trecut în viteză, duminică, prin mulţime cu un SUV de culoare roşie, făcând cel puţin cinci morţi şi 48 de răniţi, potrivit poliţiei şi autorităţilor din domeniul medical. Printre răniţi se numără 18 minori cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, care au fost duşi la Spitalul de Copii din Milwaukee. 10 sunt la terapie intensivă, iar şase sunt în stare critică.

Update 22 noiembrie, ora 9:11. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 40 au fost răniţi, după ce o maşină de tip SUV a intrat cu viteză în participanţii prezenți la o paradă de Crăciun, transmite Reuters. Deocamdată, nu se ştie dacă incidentul are legătură cu terorismul.

Un autovehicul de tip SUV a lovit, duminică seară, lumea adunată la o paradă de Crăciun, în Wisconsin, Statele Unite ale Americii, făcând mai mult de 20 de răniţi, au declarat oamenii legii.

Un șofer a intrat cu viteză mare în mulțime

Incidentul tragic a avut loc în jurul orei 16.30 (22.30 GMT), în timp ce spectatorii adunaţi la Waukesha urmăreau tradiţionala paradă de Crăciun, care se desfăşoară an de an, în acest oraş din statul Wisconsin.

Sunt zeci de victime

Sunt „mai mulţi decedați”, a spus şeful poliţiei, Dan Thompson, într-o conferinţă de presă, însă nu a precizat numărul exact al victimelor.

„Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV de culoare roşie a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre strada principală”, a explicat bărbatul.

„Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident”, a dezvăluit Thompson.

„Un SUV roşu a intrat cu viteză în parada de Crăciun pe care o organizăm în centrul oraşului”, a mai zis şeful poliţiei, Dan Thompson.

Ce au anunțat polițiștii despre suspect

Din primele informații, polițiștii au identificat o persoană care ar fi avut legătură cu această nenorocire petrecută la sfârșit de weekend, la o paradă de Crăciun.

„Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect. O anchetă este în desfăşurare”, a mărturisit Dan Thompson, adăugând că autorităţile interoghează o persoană în cadrul acestei anchete.

S-a dat alarma în spitale

11 adulţi şi 12 copii au fost transportaţi la spital, apoi spitalele au anunțat că tratează 28 de pacienți, în urma acestui incident groaznic, relatează CNN. Trei sunt în stare critică, patru în stare gravă și șase în stare normală.

„Suntem profund întristați de tragedia fără sens de astăzi și inimile noastre sunt alături de comunitatea Waukesha”, se arată într-un comunicat al spitalului Aurora Medical Center-Summit.

Dezvăluirile martorilor sunt șocante

Angelito Tenorio, candidat pentru postul de trezorier al statului, prezent la faţa locului, a relatat, pentru Milwaukee Journal Sentinel, că a văzut un SUV intrând cu viteză maximă pe artera unde avea loc parada.

„Apoi am auzit un lovitură puternică şi ţipetele persoanelor lovite de vehicul”, a continuat acesta.

Un preot catolic, mai mulți enoriași și școlari, printre răniți

Arhiepiscopia Milwaukee a lansat o declarație în care confirmă că unii dintre membrii lor au fost răniți în incident, inclusiv copiii care frecventează școala catolică Waukesha și unul dintre preoții lor catolici.

„Rugăciunile noastre sunt cu oamenii care au fost răniți și uciși în timpul tragicului incident din Waukesha”, a declarat Sandra Peterson, director de comunicare pentru Arhiepiscopia Milwaukee, într-un comunicat.

„Printre răniți se numără unul dintre preoții noștri catolici, precum și mai mulți enoriași și copii de la școala catolică Waukesha.”, a adăugat Peterson.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...