BREAKING

Atentat la metrou în mijlocul New York-ului. 16 răniți după ce un bărbat a tras focuri de armă. Guvernatorul orașului, avertisment pentru locuitori

Ana Anitoiu 12.04.2022, 19:40
Atentat la metrou în mijlocul New York-ului. 16 răniți după ce un bărbat a tras focuri de armă. Guvernatorul orașului, avertisment pentru locuitori

Un atentat a avut loc la metrou, marți, în mijlocul New York-ului. Mai mulți oameni au fost împușcați de o persoană. În timpul atacului au fost răniți 16 călători, potrivit autorităților americane care au intervenit la fața locului. Polițiștii încă îl caută pe bărbatul care a tras focuri de armă.

Atentat la metroul din New York

Update marți, 12 aprilie, ora 19:40. Opt persoane au fost împușcate și alte opt au fost rănite, conform purtătorului de cuvânt al pompierilor din New York, Amanda Farinacci. Ulterior, comisarul Laura Kavanagh a spus că, de fapt, dintre cele 16 victime, 10 au primit îngrijiri medicale pentru răni provocate de gloanțe.

Laura Kavanagh a adăugat că cinci oameni sunt în stare critică, dar stabilă. În afară de cei loviți de gloanțe, alți oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au inhalat fum, au fost loviți de șrapnel sau au suferit un șoc din cauza atacului.

Un purtător de cuvânt al Autorității Metropolitane de Transport a declarat că acești pasageri se aflau într-un tren ce se îndrepta spre Manhattan făcând opriri expres. Garnitura a fost oprită la stația 59th Street înainte de oprirea la stația 36th Street, unde au fost descoperite mai multe persoane împușcate.

Comisarul Departamentului de Poliție din New York, Keechant Sewell, a declarat că niciuna dintre victime nu are răni care să le pună viața în pericol. Oficialul a adăugat că la ora 8:24 ET, în timp ce trenul aștepta să intre în stația 36th Street, un bărbat care purta o mască de gaz a scos o canistră din geantă și a deschis-o.

„Trenul la acel moment a început să se umple de fum. Apoi, bărbatul a deschis focul, lovind mai multe persoane în tren și pe peron”, a spus Keechant Sewell, precizând că suspectul este un bărbat de culoare masiv, îmbrăcat cu o vestă verde asemănătoare celor folosite în construcții, peste un hanorac gri cu glugă.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, i-a avertizat pe locuitori să fie vigilenți până când atacatorul va fi prins de autorități.

 

Știre inițială:

Atentatul a avut loc în staţia de metrou 36, situată în zona Sunset din cartierul Brooklyn din New York. Departamentul de Pompieri din New York a declarat că 13 persoane au fost transportate la spitale din zonă.

În imagini de după incident ce au apărut pe rețelele sociale se vede cum, după ce un tren oprește în stația de mterou, zeci de oameni ies îngroziți dintr-un vagon din care se degajă fum. Unii dintre ei par să fie răniți.

„La 8.27 (ora locală, adică 15.30 ora României, n.r.), poliţia a fost chemată printr-un apel de urgenţă de către o persoană care a fost atinsă de un glonţ, în metroul din Brooklyn”, a spus o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din New York.

În staţia de metrou unde a avut loc atentatul au fost depistate dispozitive explozive artizanale. Echipele pirotehnice au intervenit pentru a le dezamorsa, conform NBC4 New York. Ulterior, poliția din New York a transmis că nu există dispozitive explozive „active” la locul incidentului.

Atentat la metrou in mijlocul New York-ului
Imagini sin statia de metrou, in urma atentatului din New York. Foto: Capturi Twitter

Ce a făcut atacatorul înainte de a împușca pasageri la metrou

Poliția a transmis că a fost vorba despre un atacator care a acționat singur. Acesta purta o mască de gaz și o vestă portocalie. Înainte de a începe să împuște oameni, el a aruncat o fumigenă. Ulterior, a fugit într-o locație necunoscută.

În prezent, autoritățile îl caută pe autorul acestui atentat și încearcă să afle ce l-a determinat să împuște pasagerii. Circulația trenurilor de metrou a fost suspendată în urma incidentului. Polițiștii au instituit un perimetru de securitate în zonă.

Toate școlile aflate în apropierea locului în care a avut loc atentatul au fost închise. Nimeni nu are voie să iasă din clădiri și este permis exclusiv accesul elevilor, după cum a anunțat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Educație al Statelor Unite ale Americii, potrivit CNN.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a scris pe Twitter că președintele american Joe Biden a fost informat cu privire la atentat și că oficialii țin legătura cu primarul din New York și cu poliția pentru a oferi ajutor, în cazul în care va fi solicitat.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți Impact.ro și pe