EXCLUSIV

Poliția din Dolj caută un criminal periculos: „Încă nu a fost găsit până în momentul acesta. Este o zonă mai greu accesibilă”

Gabriela del Pupo 26.12.2022, 12:24
Poliția din Dolj caută un criminal periculos: „Încă nu a fost găsit până în momentul acesta. Este o zonă mai greu accesibilă”

Un criminal periculos este căutat de poliție după ce, în dimineața de Crăciun, vecina victimei a alertat poliția. Crima a avut loc în comuna Călărași, județul Dolj, și din primele informații se pare că victima, în vârstă de 57 de ani, a petrecut cu alți doi bărbați și, pe fondul consumului de alcool, unul dintre aceștia l-ar fi atacat cu o drujbă și l-a ucis. Polițiștii îl caută pe bărbatul de 25 de ani încă de ieri dimineață și au fost mobilizate toate forțele de ordine disponibile după ce s-a stabilit că este vorba despre o crimă.

„Infracțiunea de omor este una destul de complexă, trebuie adunate suficiente probe”

Impact.ro a stat de vorbă cu inspectorul principal de poliție Mihai Cristian Grigorescu pentru a vedea cum decurg căutările dar și de ce primul mesajul către populație a fost adresat de primarul din Călărași pe o rețea din localitate. Se pare că procedurile pentru a determina dacă a fost vorba de o crimă sunt motivul pentru care anunțul a fost făcut mai târziu, dar intervenția polițiștilor pentru a demara căutarea a fost promptă.

„Continuă căutările, încă nu a fost găsit până în momentul acesta. (În ceea ce privește anunțul n.r) trebuie reținut un aspect, infracțiunea de omor este una destul de complexă, trebuie adunate suficiente probe pentru a stabili dacă cineva a fost omorât sau a fost o moarte naturală, sau din cădere. Colegii de la fața locului știu ce trebuia făcut, forțe au fost dispuse și mobilizate astfel încât căutarea să decurgă în condiții normale.

Este o zonă mai greu accesibilă, dar eu sunt convins că mai devreme sau mai târziu cu siguranță va fi prins. Sunt anumite proceduri care se respectă.” ne-a declarat inspectorul Mihai Cristian Grigorescu pentru Impact.ro.

Crimă în noaptea de Ajun

Din primele informații furnizate de poliție, victima invitase alți doi bărbați pentru a sărbători Crăciunul împreună. Din păcate însă, petrecerea a degenerat într-o ceartă, iar unul dintre bărbați l-a atacat și l-a ucis pe cel care îi invitase în locuința sa.

„În dimineața zilei de 25 decembrie, ora 08.45, polițiștii Poliției Orașului Dăbuleni au fost sesizați prin apel de urgență 112, de o femeie, de 50 de ani, din comuna Călărași, cu privire la faptul că, vecinul său, de 57 de ani, este decedat în locuință. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii care au constatat că cele sesizate se confirmă.

Întrucât au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunii de omor, la fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare formată din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic Dolj.

În fapt, în cursul nopții de 24/25 decembrie, bărbatul de 57 de ani, împreună cu alți doi bărbați, din aceeași localitate, au consumat băuturi alcoolice la locuința victimei, iar la un moment dat, unul dintre cei doi bărbați, în vârstă de 25 de ani, i-ar fi aplicat mai multe lovituri victimei, cu corpuri dure și cu un obiect tăietor-despicător, care i-ar fi provocat decesul.

Cadavrul bărbatului a fost transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările au fost preluate în anchetă proprie de către procurorul criminalist, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

După comiterea faptei, tânărul de 25 de ani a fugit într-o direcție necunoscută, fiind efectuate activități specifice în vederea prinderii acestuia”, se arată în comunicatul poliției.

Ce a transmis primarul localității pe pagina sa de socializare

Un prim semnal de alarmă către populație a fost tras de către primarul comunei Călărași, Sandu Sorin, pe o rețea de socializare. Acesta avertizează cetățenii să nu încerce acțiuni pe cont propriu, mai ales că din primele informații, bărbatul ar avea antecedente penale și ar suferi de probleme psihice.

„Sunt continuate căutările în ceea ce îl privește pe S.Ș., iar imaginea nocturnă este ultima surprinsă de o cameră de supraveghere din localitate, ieri dimineață, pe la 04.00. Facem din nou precizarea să alertați poliția, să nu încercați acțiuni personale. Uneori, teama sau influența altor factori pot genera situații nedorite. În principiu, cooperează, dar cu siguranță este speriat”, scrie primarul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...