Platforma de vaccinare arată, de azi, ce vaccin se face în fiecare centru. Ce mai poți afla de pe harta interactivă

Stan Filon, Radu Oprișan 25.03.2021, 16:32
Platforma de vaccinare arată, de azi, ce vaccin se face în fiecare centru. Ce mai poți afla de pe harta interactivă

Autoritățile au venit cu un anunț foarte important pentru românii care vor să se vaccineze împotriva noului virus! Aceștia pot afla foarte ușor acum unde sunt locuri libere și, de asemenea, ce vaccin este folosit în fiecare centru de vaccinare din țară!

Platforma de vaccinare interactivă arată, de azi, ce vaccin se face în fiecare centru

Așadar, de joi după-amiază este funcțională harta interactivă a centrelor de vaccinare. Orice persoană interesată poate vedea ce vaccin este folosit la fiecare centru, câte locuri sunt disponibile şi câți doritori sunt pe listele de aşteptare.

”Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcţionalităţi în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin şi este disponibilă pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare”, a transmis, joi, CNCAV.

Platforma de vaccinare interactiva arata, de azi, ce vaccin se face in fiecare centru
Platforma de vaccinare interactiva arata, de azi, ce vaccin se face in fiecare centru

De asemenea, putem afla locurile disponibile, în timp real

Harta este interactivă şi fiecare utilizator poate alege opta pentru afişarea centrelor pe judeţe sau după numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afişate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de aşteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna şi Oxford/AstraZeneca.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 24 martie a.c., ora 17.00, este următoarea: s-au vaccinat până astăzi un număr de 854.401 persoane, după cum reiese din tabelul de mai jos.

Autoritățile menționează că 102 reacții adverse sunt în curs de investigare. În plus, 48.000 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge astăzi în țară. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...