Brăila: 11 centre de vaccinare anti-Covid sunt nefuncționale. Câți oameni au reușit să se vaccineze până acum

Elena Avramescu 26.01.2021, 15:23
Brăila: 11 centre de vaccinare anti-Covid sunt nefuncționale. Câți oameni au reușit să se vaccineze până acum

11 centre de vaccinare anti-Covid sunt nefuncționale. Veste rea pentru brăileni, care nu pot să folosească cele 11 centre de vaccinare anti-COVID-19 ale municipiului Brăila, care sunt amenajate în sălile de sport ale unor instituţii de învăţământ. Motivul îl reprezintă Primăria Brăilei, care aşteaptă de la Ministerul Educaţiei un aviz privind schimbarea destinaţiei unităţilor şcolare care au rolul de a găzdui această activitate.

11 centre de vaccinare anti-Covid sunt nefuncționale

Centrele de vaccinare anti-COVID din municipiul Brăila sunt în continuare nefuncţionale, deoarece se aşteaptă un aviz solicitat de Primăria Brăila de la Ministerul Educaţiei, privind schimbarea destinaţiei unităţilor de învăţământ care le găzduiesc aceste centre de vaccinare în săli de sport, a spus, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.

Marian Dragomir, primarul Brăilei, a declarat că la nivelul municipiului, centrele sunt în totalitate gata, însă ele vor deveni funcţionale doar în momentul în care Ministerul Educaţiei va emite un aviz de schimbare a destinaţiei unităţilor de învăţământ care le găzduiesc.

11 centre de vaccinare anti-Covid sunt nefunctionale
Vaccinare anti-Covid

Schimbarea destinaţiei unităţilor de învăţământ, chiar şi temporar, pe perioada vaccinării, se face obligatoriu prin lege, cu avizul Ministerului Educaţiei, a spus Marian Dragomir.

4.045 de persoane vaccinate până în prezent

Deoarece există această situaţie, s-a hotărât amenajarea a două centre de vaccinare anti-COVID-19 în Casa Tineretului din municipiu, care pot să devină funcţionale de la 8 februarie. În plus, un centru va fi înfiinţat la parterul Casei Tineretului, exclusiv pentru cadrele didactice, iar un altul o să fie situat la etajul clădirii, pentru restul populaţiei care se încadrează pentru etapa a doua de vaccinare.

DSP Brăila a hotărât ca la nivelul judeţului să fie 15 centre de vaccinare anti-COVID-19, dintre care 11 în municipiul reşedinţă de judeţ şi câte unul în oraşele Ianca, Făurei şi Însurăţei. Există și un centru mobil pentru cele două comune din Insula Mare a Brăilei, Măraşu şi Frecăţei.

Până în acest moment, în Brăila, au fost vaccinate 4.045 de persoane, după cum urmează: 3.240 la Spitalul Judeţean de Urgenţă, 670 la Spitalul de Psihiatrie, 70 la Spitalul de Pneumoftiziologie şi 85 la Spitalul Orăşenesc Făurei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...