Planul pentru viitorul României, în mâinile coaliției de guvernare. Ce propunere îndrăzneață au Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. „Trebuie să intervină statul”

Stan Filon 27.03.2023, 08:06
Planul pentru viitorul României, în mâinile coaliției de guvernare. Ce propunere îndrăzneață au Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. „Trebuie să intervină statul”

Coaliția de guvernare a României gândește în această perioadă viitorul țării. Mai exact, cele două mari partide aflate la conducerea țării pregătesc programul de guvernare. PSD și PNL creionează viitorul românilor, iar Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a venit cu declarații surprinzătoare legate de „patriotismul economic”.

Planul pentru viitorul României, în mâinile coaliției de guvernare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că discută împreună cu PNL, partenerul de guvernare, despre viitorul program de guvernare, iar elementul central se pare că ar fi „o tendinţă mai mare către patriotismul economic”.

„Cel mai important este în acest moment viitorul program de guvernare, adaptat pe programul coaliţiei. Vom veni fiecare cu propuneri, le decidem în coaliţie. Sper ca aceste propuneri să vină din toate părţile, să nu mai picăm iarăşi în plasa în care se critică propunerile PSD. (…) Aş vrea o tendinţă mai mare către acest patriotism economic şi am un dialog cu prim-ministrul Nicolae Ciucă în ceea ce priveşte această abordare. Avem o balanţă comercială defavorabilă. În zona produselor alimentare, de exemplu, şi vom veni cu o schemă de lucru şi de ajutor şi de încurajare a producţiei produselor alimentare pe teritoriul României. Avem un deficit de aproape 4 miliarde de euro. (…) De peste 20 de ani spunem că depăşim recorduri la producţie, exportăm şi, după 20 de ani, am ajuns să importăm de aproape 4 miliarde, avem o balanţă negativă la produsele alimentare. Trebuie să intervină statul cu un program coerent”, a spus duminică Ciolacu, la România TV, potrivit Agerpres.

Planul pentru viitorul Romaniei, in mainile coalitiei de guvernare
Planul pentru viitorul Romaniei, in mainile coalitiei de guvernare

80% din carnea consumată de români, din impor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că statul trebuie să intervină sectorial, pe mai multe paliere, şi coaliția de guvernare va veni cu scheme de ajutor pe această zonă.

„Cea mai mare problemă a românilor în acest moment sunt preţurile la produsele alimentare şi de bază. Avem obligaţia de a veni pentru stabilizarea acestor preţuri. (…) Am promis că până la sfârşitul anului trebuie să avem o inflaţie cu o singură cifră. Deci trebuie să venim cu un program de guvernare, cu un suport în direcţia reducerii inflaţiei”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a recunoscut că în prezent 80% din carnea de porc consumată de români este de proveniență străină, la fel ca 40% din întreaga cantitate de carne de pui.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...