Marcel Ciolacu, mesaj plin de ironie la adresa președintelui Iohannis. „Eu și colegii mei zburăm cu avioane de linie și uneori cu low cost”

Beatrice Dumitru 16.03.2023, 08:11
Marcel Ciolacu, mesaj plin de ironie la adresa președintelui Iohannis. „Eu și colegii mei zburăm cu avioane de linie și uneori cu low cost”

Președintele Klaus Iohannis a folosit un avion privat pentru vizita oficială din Japonia. Până la începutul anului 2017, Administraţia Prezidenţială a apelat la TAROM pentru executarea zborurilor speciale. Marcel Ciolacu, președintele PSD, îl înțeapă pe liderul de la Cotroceni și spune că acesta ar trebui să ofere date despre costurile deplasării în Japonia și Singapore.

Marcel Ciolacu, săgeți către Klaus Iohannis

Pentru vizita în Japonia, președintele Klaus Iohannis a închiriat o aeronavă Boeing 737-900ER aparținând companiei luxemburgheze Global Jet, care a decolat în seara zilei de 4 martie de pe Aeroportul Otopeni și a făcut o escală la Sibiu, precum şi o oprire pentru realimentare în Baku.

Marcel Ciolacu a avut un mesaj plin de ironie la adresa președintelui Klaus Iohannis și a spus că acesta ar trebuie să ofere publicului informațiile despre consturile deplasării cu o aeronavă privată în Japonia și Singapore. Mai mult, liderul PSD a afirmat că atunci când a plecat cu premierul Nicolae Ciucă în Japonia, s-a încercat închirierea unei aeronave Tarom, dar costa sute de mii de euro și s-a apelat la o cursă de linie.

Marcel Ciolacu, mesaj plin de ironie la adresa președintelui Iohannis. „Eu și colegii mei zburăm cu avioane de linie și uneori cu low cost”
Klaus Iohannis a fost în vizită în Japonia cu avionul privat.

Eu și colegii mei zburăm cu avioane de linie și uneori cu low cost, știți de ce, pentru că nu au escale, sunt cursele cele mai directe. Consider în continuare că toate cheltuielile publice trebuie spuse. Poate nu detaliat, poate nu pe fiecare contract, sunt lucruri care țin de contractele pe care le încheie juriștii, avocații, dar în principal cheltuielile trebuie justificate, cum e și normal. De ce s-a ajuns aici, de ce România tot vorbește despre un avion prezidențial? Nu, în România se vorbește despre un avion care să fie și la dispoziția președintelui. Noi avem sportivi în loturi care pot merge cu un avion care este cumpărat de statul român. Avem ședințe de guvern comune, unde se poate apela la o aeronavă pe care o are statul român la dispoziție. Trebuie să hotărâm cât de mult vrem să mergem cu populismul”, a spus Marcel Ciolacu, la Digi24.

„Nu m-am gândit să fac escală cu avion de linie la Buzău”

Liderul PSD a mai afirmat că nu se așteaptă ca președintele să ofere în informațiile despre costurile deplasării în Asia și a comentat ironic faptul că acesta face aproape întotdeauna escală la Sibiu cu avioanele private închiriate.

Presupun că președintele o să dea explicații de ce s-a făcut escală la Sibiu. Nu mi-a trecut niciodată prin cap să fac escală cu avion de linie la Buzău. Cred că e mai aproape de București”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Președintele României a călătorit cu avionul în 2022 și primele luni ale anului 2023 de 26 de ori, în țară și străinătate, iar majoritatea zborurilor au avut opriri în Sibiu. Lista zborurilor efectuate în această perioadă, arată că din cele 26 de călătorii avute de Klaus Iohannis în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian.

Până la începutul anului 2017, Administraţia Prezidenţială a apelat la TAROM pentru executarea zborurilor speciale, dar a fost nevoită să apeleze la alţi operatori privaţi din cauza dificultăţilor de colaborare, apărute pe parcursul anului 2016, în stabilirea relaţiilor contractuale cu compania.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...