Ce spune liderul PSD despre noul program de guvernare PNL. Acuzații grave

Redacția IMPACT 11.02.2020, 09:32
Ce spune liderul PSD despre noul program de guvernare PNL. Acuzații grave

Marcel Ciolacu a criticat dur la începutul acestei săptămâni partidul de opoziție, în contexul în care luni, premierul demis, Ludovic Orban a depus lista cu propunerile de miniștri cu  care își dorește din nou să conducă executivul, alături de un nou program de guvernare, rămas, în esență în aceeași formă. Ce spune liderul interima al PSD?

Marcel Ciolacu: „Este o mascaradă să faci alegeri anticipate cu două-trei luni înainte de alegerile la termen”

Propunerea lui Klaus Iohannis de a-l desemna din nou pe Ludovic Orban a stârnit un val de reacții negative din partea social-democraților care consideră că decizia dea organiza alegeri anticipate înainte cu dou-trei luni înainte de alegerile la termen,  nu reprezintă nimic altceva decât o „mascaradă”.

„Niciun coleg de-al meu nu a spus că PSD trebuie să se teamă de alegeri și de votul românilor. Este o mascaradă să faci alegeri anticipate cu două-trei luni înainte de alegerile la termen. Ați citit programul de guvernare al acestei mascarade, același guvern demis. Uitați-vă, în programul de guvernare este explicit că se dorește de la 1 septembrie să nu fie puse în aplicare legile votate în Parlament: măririle pensiilor, alocațiilor și salariilor profesorilor” a spus ieri Marcel Ciolacu.

Totodată, Marcel Ciolacu spune că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la desemnarea lui Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

„Am stabilit depunerea sesizării de către președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului pe conflictul juridic de natură constituțională. (…) Vom aștepta răspunsul Curții (CCR – n.r.). Chiar dacă nu stopează demersul, nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenții. Măcar suntem datori românilor ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor”, a spus mai declarat luni Ciolacu, potrivit Digi 24.

Luni, premierul desemnat a anunțat că va veni cu aceiași miniștri din vechiul său cabinet. Şi programul de guvernare va fi asemănător cu cel vechi. Conducerea PNL a arobat în unanimitate lista neschimbată a miniștrilor și programul de guvernare ajustat pe baza cărora Ludovic Orban va cere din nou votul de încredere al Parlamentului. Planul liberarilor rpmâne, în continuare cel de a se axa pe alegerile anticipate, prin care Parlamentul României va fi dizolvat.

Urmăriți Impact.ro și pe